PR članci 16.10.2017. 00:00. Zadnja izmjena: 16.10.2017. 14:35.

Održana još jedna jesenska biciklijada

Stazama Općine Nedelišće

Još jedna rekreativna nedjelja u organizaciji Turističke Zajednice Općine Nedelišće je iza nas. Bez obzira na vremenske uvjete, uspješno je održana tradicionalna Jesenska biciklijada ‘Stazama Općine Nedelišće’. 

Biciklijadi se pridružilo preko 150 sudionika, od djece, roditelja, rekreativaca pa sve do aktivnih biciklista. Kraću rutu (18 km) predvodio je načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, dok su dužu (40 kn) vodili iskusni biciklisti iz biciklističkog kluba Mura Avantura.

Start i cilj bio je u dvorištu Lovačkog doma, a prvo stajanje u Medenom vrtu u Črečanu. Nakon kratke pauze, krenuli su put Pušćina gdje su ih domaćim klipićima i palačinkama dočekali domaćini Sandra i Žarko Nedeljko iz Pansiona Mamica. Vozači obiju ruta ponovno su se susreli na cilju gdje je već tradicionalno poslužen grah za sve.

Turistička zajednica Općine Nedelišće ovim putem zahaljuje poduzeću Chaky d.o.o. koji uvijek priskoče u dežurstva u slučaju kvara na biciklima i dečkima iz BK Mura Avantura. Cijela manifestacija provedena je pod budnim okom volontera i volonterki pa se zahvaljuju Mažoretkinjama Nedelišća i KUU ‘Seljačka Sloga’ iz Nedelišća na njihovom doprinosu.

Iako ih vrijeme baš i ne mazi, kao organizatori zadovoljni su odazivom te vjeruju kako će se se na idućoj biciklijadi okupiti u još većem broju.