PR članci 09.06.2020. 12:04. Zadnja izmjena: 10.06.2020. 12:23.

Restoran s najprestižnijim priznanjima u regiji

Turistički obilazak Međimurja uz neizostavno zaustavljanje u Maloj Hiži

Konstantno održavanje visoke razine kvalitete usluge, od pripreme jela preko posluge istih pa sve do vinske karte, nije nimalo lako. Vrhunska jela pripremljena od lokalnih namirnica na moderan način zahtijevaju da se jelovnik prilagođava iz mjeseca u mjesec, shodno sazrijevanju i sezoni pojedinih namirnica. Vlasnici Branimir i Diana Tomašić sami su osmislili izgled restorana i već punih devetnaest godina oko drvene kuće koju su dopremili iz Prigorja i ukomponirali na postojeći posjed, stvaraju elegantan interijer u 'Alt dojč' stilu kojeg prate najfinije kombinacije okusa pomno spremljenih jela. U spravljenim delicijama uživaju, stalni i vjerni gosti iz cijele Hrvatske, ali i gosti iz svih krajeva svijeta, od Europe, Azije, Amerike, Australije, koji svoje impresije upisuju već u četvrtu Knjigu gostiju.


Krizu pretvorili u priliku

Nije se mirovalo ni u vrijeme najdrastičnijih mjera opreza od koronavirusa čije je provođenje rezultiralo zatvaranjem svih ugostiteljskih objekata od kraja ožujka do polovice mjeseca svibnja. Ekipa vrsnih kuhara i konobara Male hiže odradila je velik posao demontaže cjelokupne kuhinje, svih elemenata i uređaja te ih detaljno očistila. Cijela kuhinja, iako stara tek osam godina, rastavljena je do posljednjeg vijka i prenesena u dvorište. Ova akcija generalnog čišćenja izvan uobičajenog plana i programa, popraćena je pozitivnim komentarima i podrškom pratitelja restorana Mala hiža na društvenim mrežama putem kojih su održavali komunikaciju sa svojim dosadašnjim i budućim gostima tijekom prethodna dva mjeseca.

Ručak nakon zajedničke radne akcijeKako to inače biva kad su radne akcije, svaki dan za svoje je djelatnike jelo pripremao sam Chef Tomašić u vanjskoj, ljetnoj kuhinji. Uz razna jela s tjesteninom, peke, kotlovinu, roštilj pa sve do jela na žlicu poput punjenih paprika i deserte, bilo je lakše raditi i održavati optimizam u situaciji kad nisu znali koliko dugo će trajati posebne mjere zaštite od koronavirusa, u kojem je restoran zatvoren za goste. Osim čišćenja cjelokupnog restorana, održane su i edukacije zaposlenika kako bi povratkom u normalu bili spremni za ponovno vrhunsko funkcioniranje restorana.

Tanja Tomašić Hat i Branimir TomašićEntuzijazam i strast vlasnika prema poslu kojim se bave, očituje se i na najmanjim detaljima. Chef Tomašić vlastoručno je osvježio oslikane etno elemente na drvenoj kući. Bio je ovo svojevrsni 'team building' i što se tiče ljudi i što se tiče treniranja živaca ljudi koji za život privređuju u ugostiteljskoj branši, zaključili su vlasnici.


Priprema je najveći dio posla, a u Maloj Hiži to rade vrhunski

Čista, uredna i vrhunski opremljena kuhinja, uigran kulinarski i poslužiteljski tim na čelu sa vlasnicima Dianom, Branimirom i kćeri Tanjom, te ugodan ambijent čine kombinaciju koja je spremna zadovoljiti najzahtjevnije goste. 

Djelatnici su ogledalo i ključ uspjeha restorana. Uzajamno poštovanje, odgovornost, profesionalan pristup svakom gostu u opisu su svakog pojedinca u timu restorana Mala hiža.Veseli ih što često imaju prilike čuti da se turisti u Međimurje vraćaju i samo iz razloga kako bi kod njih ponovno pojeli nešto drugačije, odnosno isprobali jela načinjena na način na koji ih radi tim Male Hiže, koristeći voće i povrće iz vrta koji se nalazi iza samog restorana i namirnica kupljenih od lokalnih dobavljača u neposrednoj blizini.

Vlasnika Branimira Tomašića zatekli smo u vrtuVrt o kojem brinu vlasnici, cijelo ljeto daje plodove. Od začinskog bilja sve do jagoda i drugog bobičastog voća, raznih vrsta salata, krastavaca i paprike. Rade se domaće marmelade koje su temeljni sastojak za razne umake tijekom cijele godine, domaća tjestenina, sladoled, zimnica i slično. Čitava obitelj Tomašić živi s ritmom restorana, što dokazuje i to da smo i sami ujutro zatekli vlasnika u vrtu, kako na koljenima sadi i dohranjuje razno zasađeno povrće.

Mala hiža i ove je godine u probranom društvu restorana koje preporuča Michelin

Povratak na naslovnicu