PR članci 22.01.2016. 14:21. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Poziv djeci Međimurja!

Uključite djecu u MURID-ove radionice

Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID) osnovana je 2011. godine. Cilj i svrha osnivanja MURID-a je promicanje dobrobiti sve male djece u Republici Hrvatskoj, a osobito one s biološkim ili socijalnim rizikom za optimalan razvoj što uključuje javno promotivni, edukativni, istraživački i savjetodavni rad u području ranog razvoja djece, a osobito djece s teškoćama u razvoju, odnosno u djece s rizikom za njihov nastanak.

Skrb za malu djecu nedjeljiva je od skrbi za njihove roditelje odnosno obitelj.

Radionica: GLAZBOPIS 

Srijedom od 15.00-16.30 sati

Ciklus radionica naziva „GLAZBOPIS“ podrška je razvitku motorike djece predškolske dobi metodologijom korištenja glazbe i pokreta. Pokreti tijelom, uz glazbu, potiču djecu da osjete kakvog je oblika nešto i te pokrete dijete zatim može projicirati na papir rukom. Takvi pokreti uključuju gotovo sve mišićne skupine te pomažu razvitku motorike – najprije grube, a zatim i fine motorike koja je jedna od motoričkih osnova za pisanje. Cilj radionica je povećanje motivacije i vještine grafomotoričkih sposobnosti djece predškolske dobi.

Radionice su namijenjene djeci predškoske dobi, djeci koja nemaju interes za korištenje olovaka, bojica, flomastera ili neke druge vrste grafomotoričke aktivnosti

Voditeljica radionica: Maja Baksa, magistra primarnog obrazovanja

Radionica: BUBNJALICA

Srijedom od 17.00- 18.30 sati

Bubanj je jedan od prvih instrumenata koji je potaknuo čovjekovu maštu i izražavanje, a djeca su ta koja se najlakše i bez blokada prepuštaju ritmu i plesu kao njegovom neminovnom satelitu. Djeci se osiguravaju bubnjevi različitog tipa, afrički, arapski, improvizirani te veći broj zvečkalica i šuškalica. Cilj radionice je zajedničko učenje i zabava. Dokazano je kako bubanj djeluje terapeutski i relaksirajuće,  da pomaže kod kanaliziranja energije, fokusiranja, razvoja motorike, slušanja sebe i drugih, osjećaja timskog rada i sudjelovanja, kao i razvoja stvaralačkog potencijala.

Radionice su namijenjene djeci mlađe dobi kojima je potrebna grupna aktivnost s ciljem unapređenja vještina suradnje, koncentracije i socijalizacije u vršnjačkoj skupini

Voditelji radionica: Nikola Švenda, mag. filozofije i sociologije, voditelj  sviranja  djembe bubnjeva i  tarabuke

Radionice će se održavati na adresi MURIDa, Josipa Kozarca 1 u sklopu Dječjeg centra ZVIR uz stručnu podršku rehabilitatora i logopeda MURIDa.

Mole se svi zainteresirani roditelji da se za detaljnije informacije i predbilježbe jave na broj telefona 091 251 60 44!