PR članci 03.08.2020. 11:49. Zadnja izmjena: 04.08.2020. 07:59.

TZ Međimurske županije

Vinarija Cmrečnjak partner je kampanje Međimurje daje više

Vinogradarstvo-podrumarstvo Cmrečnjak poznata je vinarija koja godinama proizvodi kvalitetna i vrhunska vina, plasira na domaće, ali i inozemno tržište te zahvaljujući kvalitetnim proizvodima ostaje u vrhu vinske scene. Aktivna proizvodnja vina počela je 1992. godine. Sustavno se ulaže u podizanje novih nasada i opremanje podruma, a usporedno se počinju nizati i brojna priznanja i medalje na lokalnim i međunarodnim ocjenjivanjima vina kao što su prestižni Decanter London, International Wine Challenge, Gornja Radgona, Vinovita, Sabatina, Urbanovo, Vino Slovenija, Gast Dionizijana, Zlatna vina Alpe Adria. Veliki pokretač i vlasnik vinarije je Rajko Cmrečnjak koji i danas suvremeno vodi vinariju.

Zbog svoje upornosti i truda stvorio je tvrtku u čiji je rad uključena cijela obitelj i zaposlenici. Njegov sin, Marko Cmrečnjak, spretno korača očevim stopama i stvara vina koja se nalaze na svjetskim kartama i s lakoćom osvajaju Decantere. Trenutno se podižu novi nasadi na izdvojenom području Mađerkinog brega iz kojih se radi linija vrhunskih vina kao što su Merlot, Pušipel, Sauvignon, a koja izlaze već ove godine. U izgradnji je moderna kušaona i vinoteka s koje će se pružati prekrasan pogled na Mađerkin breg i krajolik gornjeg Međimurja.

U sklopu kampanje Međimurje daje više, donositelji kupona dobivaju degustacija jedne sorte vina svakog petka u terminu od 15:00 do 17:00. Obavezna je najava prije dolaska putem broja 098 295 206.