Umjetnost 09.03.2016. 09:26. Zadnja izmjena: 15.12.2016. 13:13.

Bendovi - CDS

Captain's Daughter & The Sailors, veselo međimursko društvo koje promovira irsku folk glazbu

Međimurje obiluje perspektivnim mladim bendovima različitog izričaja, no i kad uzmemo u obzir tu činjenicu, lako će nas iznenaditi vijest da u našoj županiji postoji i bend koji njeguje ljubav prema irskoj glazbi... te istu povremeno kombinira s međimurskim etnom.

Captain's Daughter & The Sailors ("Kapetanova kći i mornari", skraćeno CDS) bend je koji u sadašnjoj postavi postoji nešto više od dvije godine. Sviraju irski folk u akustičnom izdanju, što osim tradicionalnih irskih pjesama (balada, napitnica i slično) podrazumijeva i obrade bendova poput The Poguesa, Flogging Molly, Gaelic Storma, Dublinersa, Clancy Brothersa, The High Kingsa, Fiddler's Green, The Triskellsa, Dropkick Murphysa i drugih. U bendu djeluju sljedeći članovi:

Filip Horvat iz Sv. Marije (violina, usna harmonika), Ivan Farkaš iz Goričana (berda), David Dolenec iz D. Kraljevca (gitara) i njegov brat Dino Dolenec (mandolina), Sanja Siladi iz Kotoribe (tin whistle - frulica), braća Ivan-Goran Herman (harmonika) i Viktor Herman (cajon, bodhran) iz Belice te njihov prezimenjak Daniel Herman (ton majstor/PR) iz Male Subotice. Osim glavnih instrumenata, svi članovi povremeno sviraju i razne udaraljke te pjevaju u raznim kombinacijama. Iza njih je nekoliko zapaženih nastupa, uključujući one na Idemo Otok! festivalu, Špancirfestu, Podravskim motivima u Koprivnici te nekoliko uličnih i privatnih nastupa u Međimurju i Zagrebu. Bili su i jedan od organizatora prošlogodišnjeg Beerfesta, festivala piva u Čakovcu koji je polučio izvanredan uspjeh.

Međimurski "Irci" na jednom od snimanja spotova

Više informacija dostupno je na njihovoj službenoj stranici:

CDS - službena stranica

 

Službena Facebook stranica benda - CDS