Umjetnost 03.10.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 31.05.2016. 09:45.

Funk-rock-pop-jazz

Genova je mladi bend obrazovanih glazbenika

Funk-rock-pop-jazz grupa Genova novi je sastav na međimurskoj glazbenoj sceni. Prva nagrada na Demo festu krajem prošle godine bacila je novo svjetlo na njihov rad. Zasada su nepoznati međimurskoj javnosti, ali njihova sedmeročlana postava odlikuje se vrhunskim glazbenim obrazovanjem. Završene akademije u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj ono su čime se ponose, a o njihovom je radu govorio osnivač benda Hrvoje Krištofić (21).

Iskusni glazbenici

Osnovani su prošle godine u listopadu, ali iskustva im ne manjka.

"Sve je počelo prošle godine kad mi je na pamet pala ideja da bih mogao osnovati bend. Dugo sam tražio članove koji bi se htjeli ozbiljno baviti time, a nakon pola godine, napokon sam ih pronašao. Htio sam da to budu glazbenici koji imaju glazbeno obrazovanje, što je s većinom članova i slučaj.

U početku je u bendu bilo pet članova – Dino Blažeka (21) – bas-gitara, Alen Horvat (25) – gitara, Rok Mikec (23) – klavijature, Karlo Petrović (18) – bubnjevi, i ja, Hrvoje Krištofić, kao vokal. Neposredno prije Demo festa, priključili su nam se Tamara Korunek (18) kao drugi vokal i Mario Jagec (35) kao saksofonist", govori Hrvoje.

U početku su probe održavali tri puta tjedno, prije Demo festa i do četiri puta tjedno, a danas su već uigran tim i imaju probe jednom tjedno po tri sata.

Prvo mjesto na Demo festu

Njihov prvi nastup bio je prošlogodišnji Demo fest. Tamo su osvojili prvo mjesto i kao nagradu dobili profesionalno snimanje tri pjesme u glazbenom studiju.

"Tamara i Mario priključili su nam se dva tjedna prije Demo festa i s njima smo doslovno odradili jednu ili dvije probe. Dobro je što smo se odmah uskladili i mislim da smo zasluženo odnijeli prvo mjesto. Drugih profesionalnih nastupa nismo imali, samo jedan privatan nastup", objašnjava osnivač benda.

To ipak ne znači da im manjka iskustva. Gotovo svi već imaju neku karijeru, prije su negdje svirali ili pjevali. Njihov glazbeni meni je jednostavan – zasada su tu tri pjesme: "Biti ništa", "Baš sam lud" i "Otporan na metke". Za pjesmu "Biti ništa" nedavno su snimili i spot.

"Smatramo se ozbiljnim bendom i zato se trudimo da sve bude što bolje i kvalitetnije. Do kraja godine imamo namjeru snimiti album s deset pjesama. Njihov je tekst napisao naš prijatelj iz Zagreba Dubravko Fijačko, a upravo smo snimili spot za pjesmu "Biti ništa". Snimali smo ga u domu kulture u Maloj Subotici i nadamo se da će se svidjeti javnosti", nadovezuje se Hrvoje  i nastavlja kako bi volio imati trajnu karijeru u grupi:

"Osnivanje ovog benda projekt je koji je trajao dugo razdoblje jer nisam želio da budemo amaterski bend, već da imam ljude za koje znam da su profesionalci. Volim glazbu, imam akademsko obrazovanje i zasada se ne mogu zamisliti u nečem drugom. Dat ćemo sve od sebe da nas publika zapazi."

Izvor: 2997