Umjetnost 21.03.2016. 08:51. Zadnja izmjena: 21.03.2016. 16:54.

Captain's Daughter & The Sailors

Jedini međimurski bend irskog folk izričaja u sklopu mini - turneje posjetio Novi Sad

Bend Captain's Daughter & The Sailors, o kojem smo već pisali, u sklopu male turneje od pet nastupa posjetio je i Novi Sad.

Nakon Novog Marofa i Čakovca, a prije Lendave i Svetog Martina na Muri, središnja postaja turneje benda, na sam Dan sv. Patrika (četvrtak, 17. ožujka), bio je ovaj multikulturalni grad na Dunavu.

Bend je rasplesao Shamrock bar, jedan od novosadskih pubova s izraženim irskim štihom. Vlasnik Daniel Narančić bendu je izašao u susret po pitanju smještaja i pića, a najviše, kao i ostatak tamošnje publike, ljubaznošću i otvorenošću.

Poslije svirke uslijedio je kratki počinak, a zatim razgledavanje grada. Novi Sad je prepun znamenitosti, od mostova, lukova, sakralnih objekata do raznih muzeja i ostalih, no vjerojatno je najupečatljivija Petrovaradinska tvrđava smještena nasuprot gradu, poznata po festivalu EXIT koji se održava svake godine. Petrovaradin ima značaj i za hrvatsku povijest s obzirom na činjenicu da je tamo rođen hrvatski ban Josip Jelačić.

Svirka u Novom Marofu kojom je CDS otvorio sezonu

U djelovanju benda slijedi kratak odmor, a CDS-ovci će se potom u studiu svog violinista baciti na snimanje prvog albuma.

Službena Facebook stranica benda