Umjetnost 30.07.2016. 10:09. Zadnja izmjena: 30.07.2016. 10:09.

Likovno udruženje Čakovec

Jednogodišnji rad crtača i slikara Arteljea okrunjen izložbom

Polaznici sekcije Likovnog udruženja Čakovec Artelje - škola crtanja i slikanja svoju likovnu edukaciju zaokružili su izložbom nastalih radova koja je 1. srpnja u 20 sati otvorena u Scheierovoj zgradi.

LUČ već 9 godina organizira likovno obrazovanje za djecu i odrasle, podučavajući ih tehnikama crtanja i slikarstva, a 9. po redu izložba bila je najbrojnija dosad. Svoje odabrane radove i presjek jednogodišnjeg rada, stečenih znanja, umijeća i vještina izložila su 52 mala polaznika i njih sedam odraslih, koje su velikim aplauzom nagradili prisutni članovi obitelji, prijatelji i poklonici umjetnosti.

Izložbu je s nekoliko uvodnih riječi otvorio Toni Fažon, predsjednik LUČ-a, nakon čega su voditelji radionica Veljko Posavec, Ana Golubić Brozović i Neda Madjar svojim učenicima uručili prigodna priznanja te im čestitali na usvojenim crtačkim i slikarskim umijećima.

Ujesen, po završetku ljetne pauze, Artelje - škola crtanja i slikanja započet će s novom sezonom i upisivati nove umjetnike koji žele proširiti znanje iz područja likovne umjetnosti i izbrusiti svoj umjetnički talent.