Umjetnost 11.12.2017. 00:00. Zadnja izmjena: 11.12.2017. 15:11.

Druga samostalna izložba

Momentum Ana-Marije Kralj na zidovima Termi Sv. Martin

Proteklog petka, 8. prosinca, svetomartinska umjetnica svestranog i nemirnog duha, Ana-Marija Kralj otvorila je svoju drugu samostalnu izložbu u prostorima Spa Golfer hotela u sklopu LifeClass Termi Sveti Martin. „Momentum“ je definitivno nesvakidašnja izložba, a pogledati ju možete sasvim besplatno do kraja veljače. 


Izložbu je službeno otvorio načelnik općine Sveti Martin na Muri, Dražen Crnčec, koji je ponosno istaknuo kako ovaj kraj obiluje brojnim istaknutim umjetnicima, a Ana-Marija Kralj dio je tog kruga. Uz načelnika, kratkim govorima otvorenje izložbe su najavile i predsjednica Općinskog vijeća Općine Sveti Martin na Muri, Petra Novinščak i ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec, Maša Hrustek Sobočan, koja je pročitavši svoju recenziju na rad Ana-Marije, istaknula želju da se autoričini radovi nađu i u prostorijama Muzeja. 
Nekoliko riječi o samoj izložbi i procesu izrade radova rekla je i sama umjetnica Ana-Marija Kralj. Naglasila je kako je osim ishoda, jednako bitan i proces stvaranja ovih jedinstvenih radova. Standardno platno umjetnica je zamijenila aluminijem i drugim metalima, a inspiraciju za boje i motiv kruga koji prevladava u svim radovima Ana-Marija je dobila iz svoje prethodne izložbe. Krug kao ciklus života i u prethodnoj izložbi prepoznao je kupac Ana-Marijinog rada te je upravo to autoricu motiviralo da formira još jedan niz radova na tu temu. Tako je stvoren „Momentum“. 
Uz zahvalu roditeljima na beskompromisnoj podršci i pomoći, autorica se za podršku zahvalila i općini Sveti Martin na Muri koja već godinama prati i potpomaže njezin rad.
Izložba je prodajnog karaktera, a u LifeClass Termama Sveti Martin moguće ju je besplatno pogledati sve do kraja veljače.