Umjetnost 29.09.2016. 12:28. Zadnja izmjena: 29.09.2016. 12:47.

Izložba u preloškom muzeju

Otpadni metalni dijelovi u rukama Siniše Dodleka iz Belice postaju umjetnine

U preloškom muzeju Croata Insulanus je u ponedjeljak, 12. rujna službeno otvorena izložba skulptura naziva Metal Art Isac, autora Siniše Dodleka iz Belice. Otvorenju su pored autora prisustvovali predsjednik Likovne udruge donjeg Međimurja Prelog Pavao Ružman, kustosica tamošnjeg muzeja Iva Kožnjak, mag. hist. art. te zainteresirani građani, a za glazbeni ugođaj pobrinule su se članice pjevačkog zbora Maleni iz Preloga, pod voditeljskom palicom profesorice i ravnateljice Doma kulture Prelog Jasminke Pervan.

Zanimljiva izložba tridesetdvogodišnjeg umjetnika obuhvaća skulpture u obliku životinja, robota, tenkova, motora, instrumenata, srca, likova iz animiranih crtića (...) koji su izrađeni od neispravnih metalnih dijelova, poput lanaca, lančanika, žarulja i slično. Osnovna misao vodilja umjetnika bila je pokazati da i otpadni materijal iz garaže uz malo kreativnosti i mašte može postati umjetničko djelo.

Četvrtu po redu izložbu metalnih, unikatnih skulptura, koje su u vrlo kratkom roku pridobile velik broj obožavatelja, moguće je razgledati u preloškom muzeju do 7. listopada, radnim danom od 8 do 16 sati, a subotom uz prethodnu najavu.

 Robot