Umjetnost 15.05.2017. 21:36. Zadnja izmjena: 15.05.2017. 21:38.

Druga izložba

Stare i vrijedne gitare i ove godine su bile izložene u Metalcu

Kad su prošle godine sramežljivo odlučili svoje žičane ljubimice predstaviti sugrađanima, nisu ni sanjali kakav će biti odaziv biti. Sjajne reakcije ponukale su organizatore izložbe starih gitara i opreme da izložbu ponove i ove godine, ovaj put s još više vrjednijih gitara. Sve su one oku javnosti bile dostupne od 27. do 29. travnja u čakovečkom baru Metalac, uz bogat program i žestoku rock svirku sastava Kula, FKK, RPZ, Steiner EKV, Train Blues Slash i The Trio ZZ Top i AC/DC tribute bendova.

Desetak je izlagača predstavilo oko 120 gitara. - Većina ih datira iz '60-tih i '70-tih godina prošloga stoljeća, najstarija je Teisco holowbody iz 1962. Zanimljivi su i parovi Gibson i Fender gitara i bas gitara iz 1977. i 1978. godine, te gitare kakve su svirali primjerice Paul McCartney, David Bowie, Gene Simmons iz grupe Kiss, a tu su i dvije gitare našeg šansonijera Ivice Percla koje sam nabavio od njegove obitelji, kaže Čakovčanin Neno Križnik, vlasnik najvećeg dijela izloženih primjeraka.

Strast prema gitarama dijele i njegovi prijatelji Dario Damjan, Srećko Krištofić, Robert Rešetar, Darko Žišković i drugi, koji su u iznimno zahtjevnu organizaciju izložbe uložili veliki trud.