Umjetnost 05.10.2016. 07:58. Zadnja izmjena: 03.11.2016. 12:15.

Davor Šunk gost festivala

Udruga STRIPoblaČAK poziva Vas na 3. festival stripa ovog vikenda, 8. i 9. listopada

Treći festival stripa ove se godine održava 8. i 9. listopada (subota i nedjelja) u zgradi Scheier u Čakovcu, a program donosimo na dnu članka. Glavni gost festivala stripa je Davor Šunk. On nakon Studija dizajna na Arhutektonskom fakultetu u Zagrebu radi kao art direktor i mentor ilustratorima u izdavačkoj kući Školska knjiga. Potom kao senior dizajner u Design System-u i Akter public-u. Godine 2003. osnovao je studio vizualnih komunikacija Definicija. Isti studio zatvara 2013. godine i postaje član HZSU (Hrvatska zajednica samostalnih umjetnika).

Stripove je počeo crtati u ranom djetinjstvu i crta ih do sada. Uz organizaciju zahtjevnog festivala stripa Fra Ma Fu 2009. godine u Virovitici inicijator je i urednik strip fanzina Striptokok u kojemu objavljuju mladi ali i renomirani autori (Kordej, Sudžuka...). 2012. godine U Zagrebu (Gyuro2) održana je izložba 'Kordej, Ribić, Sudžuka, Schunk vs mladi autori hrvatskog stripa'. Iste godine, na 23. Slavonskom biennalu grafike Osijek dva su njegova rada objavljena (uz radove Tomasa i Dješke) kao ravnopravna grafička forma.

Objavljuje stripove, ilustracije i pjesme u dječjim časopisima (Smib, Prvi izbor, Radost, Junior film). Na nacionalnoj televiziji prikazan je kratki serijal njegovih kratkih putopisnih filmova iz Afrike i Europe. Autor je knjiga za odrasle te slikovnica za djecu kao pisac, ilustrator i dizajner. Isto tako autor je komercijalnih kratkometražnih animiranih filmova ali i eksperimentalnih animacija. Od više nagrada valja istaknuti Kiklop 2014. godine za knjigu Palac sim i palac Tam (ilustracije i dizajn).

I ove godine u programu festivala izložba je gosta festivala, promocija strip izdanja, prikazivanje filmova o autorima stripa, sajam stripa, strip radionice za djecu, a stiže nam i gost iznenađenja.

PROGRAM 3. FESTIVALA STRIPA, 8. i 9. listopada u zgradi Scheier u Čakovcu