Zdravlje i ljepota 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 02.06.2016. 09:25.

Čajevi od ljekovitog bilja

Mu čaj izvrstan je za grijanje i jačanje organizma

 

Sastojci za ovaj čaj određuju se na temelju tradicionalnog orijentalnog medicinskog napitka za poteškoće koje pogađaju žene. Sastoji se od kombinacije 16 biljaka i divljih trava. Naime, neke ljekovite trave imaju snažnije djelovanje kad su u kombinaciji s drugim biljakama nego same. Tako primjerice ginseng koji se nalazi u ovome čaju, pomiješan s drugim biljkama, ima jače ljekovito svojstvo nego sam.

Ljekovitost

Mu - čaj je poznat po ljekovitim svojstvima, a naročito je pogodan za hladne zimske dane jer grije i jača organizam, posebice kod žena koje su osjetljive na hladnoću te kod menstrualnih tegoba. Pomaže i kod izbacivanja kemikalija pri dužoj upotrebi lijekova. Čaj se pije svakodnevno kroz 1 do 2 tjedna, osobito ukoliko se pati od: poremećaja probavnog sustava, kao što je slab želudac; poteškoća dišnog sustava, kod kašlja; poteškoća s reproduktivnim organima, kao što su menstrualni bolovi ili neredovite mjesečnice.

Priprema za zdrave

Priprema za zdrave ljude: kuhati sadržaj jedne čajne vrećice (može se otvoriti) 10 minuta u 3 šalice vode (6 dcl). Ovaj čaj je dobar za otklanjanje umora i depresije te za lakši gubitak težine.

Priprema za bolesne

Priprema za bolesne ljude: kuhati sadržaj jedne čajne vrećice u 3 šalice (6 dcl) vode 30 minuta na (najprije kuhajte na jačoj vatri 5 minuta, a zatim 25 minuta na laganom plamenu). Kuhati dok ne ostane samo 1 i pol šalica čaja, što je dovoljna dnevna količina za jednu osobu.

Kukicha zeleni čaj

Sencha zeleni čaj

Izvor: 2493