Zdravlje i ljepota 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 02.06.2016. 10:14.

Oslobodite se toksina prirodnim putem

Kukicha zeleni čaj od grančica

Kukicha čaj (čaj od grančica) - grančice su grmolikog japanskog drveta. Inače, najmlađi nježni listovi tog istog grma upotrebljavaju se za izradu poznatog, vrlo ljekovitog zelenog čaja, no, za razliku od zelenog čaja, kao i mnogih drugih vrsta čajeva koji sadrže velike količine alkaloida, kukicha čaj gotovo da alkaloida nema ni u tragovima pa je jedina vrsta čaja koju mogu stalno piti već i novorođenčad i mala djeca bez ikakve bojazni po posljedice za jetru, bubrege i ostale dijelove mokraćnog sustava.

U posebne medicinske svrhe možete ga piti s prstohvatom morske soli, s gomashijem (začinom od soli i cjelovitog sezama), ili pak s nekoliko kapi tamarija (soja sosa). Grančice kukicha čaja beru se ručno i tostiraju.

Ljekovitost kukicha čaja

Od svih vrsta čajeva, kukicha čaj sadrži najveći postotak tanina, vrlo snažnog sastojka koji organizam oslobađa od toksina, pa čak i od nikotina i radioaktivnosti. Kukicha čaj ima alkalizirajući učinak na krv i zato ojačava i osvježava u slučajevima umora. Sedativno djeluje kod nesanice. Može nas osloboditi mučnine i gastritisa. Kukicha čaj je idealan napitak i za najmanju djecu. Vrlo je prikladan za svakodnevnu upotrebu kod ljudi koji imaju upalu bubrega, infekciju mjehura, neurasteniju, srčane bolesti, teškoće s probavom i opći umor.

Sencha zeleni čaj

Mu čaj

Izvor: 2493