Zdravlje i ljepota 01.03.2018. 12:51. Zadnja izmjena: 01.03.2018. 12:51.

Hram Života

Terme Sveti Martin: Mjesto na kojem um, duh i tijelo pronalaze ravnotežu

Više od 100 godina tradicije

Termomineralna voda donosi bogatstva iz dubine i prenosi ljubav majke prirode svojom toplinom i ljekovitim mineralima. Uberite darove njene čarolije i nađite pročišćenje između jave i sna, između blagotvornog zraka i iscjeljujuće vode.

Izuzetno bogata termomineralna voda visoke mineralizacije poznata je još od 1911. godine kada je englesko – mađarska tvrtka London – Budapest vršila istraživanja (bušenja) u potrazi za naftom, no umjesto nafte, potekla je termomineralna voda.

Voda kao Sveti Gral

Govorimo li o pozitivnim učincima ljekovite termomineralne vode koja se nalazi ispod Međimurja, brzo dolazimo do zaključka kako nam upravo ona, prema legendi o Parsifalu, pruža energiju potrebnu za uravnoteženi besmrtni život. Termomineralno kupalište je izvedeno prema filozofiji dr. Steinera, koji je prema legendi, odabrao da bude rođen u Međimurju. Naime, njegov je otac došao u Donji Kraljevec gdje je radio na željezničkoj postaji, upravo za vrijeme rođenje svojeg sina. Nadalje, proučimo li pobliže legendu Parsifala Wolframa von Eschenbacha, možemo uvidjeti kako u kontekstu spominjanja Svetog Grala ne govori o sveopće prihvaćenoj percepciji Grala - posudi, već o moći i energiji koju Sveti Gral daje - besmrtnost. Vjeruje se kako je upravo ljekovita termomineralna voda panonskog bazena duboko sakriveni Sveti Gral koji u tijelo i um čovjeka ulijeva neku novu, besmrtnu energiju.

Panonsko more

Panonsko more je naziv za bivši morski bazen koji je u terciaru prekrivao dio srednje Europe i većinu današnjeg Međimurja. Danas imamo ostatke Panonskog mora koji nam govore o tom razdoblju davne prošlosti Zemlje ali nam donose i znanstvene podatke o mnogobrojnim promjenama koje su se događale u prošlosti. Brojna prirodna bogatstva Međimurja koja uključuju brojna naftna polja, izvore ljekovite termonineralne vode pa čak i rudnika ugljena postoje upravo zahvaljujući postojanju Panonskog mora prije više desetaka milijuna godina.

Koncept i arhitektura

U skladu sa holističkom filozofijom u kojoj um, duša i tijelo moraju biti u ravnoteži za održavanje zdravlja nastao je koncept za Hram Života. Koncept isprepliće autentične lokalne elemente i dijelove antropozofske filozofije koju je izumio Rudolf Steiner s LifeClass filozofijom koja nadahnjuje kvalitetan život kombinirajući zdravlje i užitak.

Za izgled novih termomineralnih bazena Termi Sveti Martin zaslužan je poznati talijanski arhitekt Maurizio Favetta - osnivač i kreativni direktor Kingsize Arthitects tvrtke sa sjedištem u Milanu koji je u suradnji s Međimurskim arhitektima Renoom i Vesnom Vrbanec iz tvrtke Dia d.o.o. ideju i koncept proveo u djelo.  

Terme Sveti Martin

Izvor: Terme Sveti Martin