Zdravlje i ljepota 08.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 02.06.2016. 10:54.

Kozmetički savjeti

Kako odabrati toniranu kremu za lice?

Puno je raznih vrsta pudera koje koristimo za prekrivanje nedostataka na licu, no učestalo korištenje jakih i teških pudera isto tako može imati negativan utjecaj na kožu i ubrzati njeno starenje.
Najbolje riješenje u tom slučaju je tonirana krema. Tonirana krema zapravo je laganija vrsta pudera koja prekriva nedostatke i prištiće na licu, ali za razliku od pudera nema tako štetno djelovanje kod čestog korištenja. Posebno se preporuča nanošenje tonirane kreme kod preosjetljive kože lica, no valjda voditi računa o tome ako imate masnu kožu, tada odabirete onu blagih svojstava koja će prekriti prištiće i pore.

Ako je vaša koža suha onda odaberite hidratantnu toniranu kremu koja će njegovati kožu na blagi i djelotvoran način.
Kod kupnje tonirane kreme bitno je da se odabire na danjem svjetlu, a biramo onu nijansu koja se stapa s tenom kože i koja je najprirodnije boje. Ovo su vrlo blage kreme i želite li u potpunosti prekriti nedostatke na licu, prije nanošenja uoptrijebite korektor kako bi prikrili sve što vam smeta, a tek nakon toga nanesite tanki sloj tonirane kreme, jer ona nije dovoljno jaka da bi sve sama prekrila.

Najbolja podloga je ona koju ni ne osjećamo na licu, a to možemo postići zamijenimo li puder toniranom kremom.