Zdravlje i ljepota 10.01.2018. 09:26. Zadnja izmjena: 11.01.2018. 13:52.

Iz domaće radinosti

U Dininom kutku nastaju prirodni i mirisni sapuni, soli, praline i šumeće bombe

Interes za prirodnu kozmetiku, stečeno znanje i podrška obitelji rezultirali su idejom o izradi prirodnih preparata za njegu tijela. 

Dinin kutak je domaća radinost koja se bavi ručnom izradom sapuna kao i mirisnih soli, šumećih bombi, pralina sa bijelom glinom i krem pralina za kupanje. Osim toga izrađuju sapune s lufom, konopljom uljem, bijelom i zelenom glinom, krute šampone za masnu i suhu kosu, masažne ploćice i sapune za kupanje pasa.
Svi njihovi proizvodi ručno su rađeni i u svom sastavu nemaju nikakve konzervanse niti kemikalije, a izrađeni su od visokokvalitetnih sirovinama, eteričnih i mirisnih ulja. Sapuni se izrađuju od glicerinske baze koja je dobivena od biljnih ulja i u svom sastavu nema nikakve sastojke životinjskog porijekla. Pogodni su za njegu svih tipova kože, a posebno su dobri za suhu kožu jer se glicerin zadržava na koži nakon pranja i na sebe iz zraka veže vlagu tako da se koža prirodno vlaži. Mirisne soli, šumeće bombe i praline izrađuju po bakinoj recepturi od sirovina koje se nalaze u svakoj kuhinji. Topla opuštajuća kupka hrani i čisti kožu te djeluje blagotvorno na cijeli organizam. Kod problema sa suhim petama ili laktovima preporučaju sapun sa lufom. Osim što će skinuti mrtve stanice s kože, nahranit će je i navlažiti. Lufa je vrsta tikve koja se osuši i stavljena u sapun radi piling kože prilikom korištenja.
Sapun sa konopljinim uljem i eteričnim uljem pačulija blagotvorno djeluje na kožu oboljelu od dermatititsa, psorijaze ili neke druge slične bolesti. Za glinu je poznato da čisti kožu, izvlači iz nje sve nečistoće pa se sapun sa zelenom glinom koristi za njegu masne i aknaste kože, a sapun s bijelom glinom za njegu suhe i osjetljive kože. Kruti šamponi praktični za korištenje i transport, a istovremeno njegu vlasište, korijen kose i samu vlas. Masažne pločice napravljene su od više vrsta maslca i blagim povlačenjem po obrisanoj koži nakon kupanja ili tušranja, nahranit će je i navlažiti. Sapuni za pse u svom sastavi imaju shea maslac i ricinusovo ulje za njegu dlake te eterično ulje geranija i prah neema za odbijanje nametnika.
Kao uspomenu na razne prigode, zahvalu ili poklon poslovnim partnerima, specijalizirali su se u izradi personaliziranih sapuna sa umetnutom slikom, tekstom ili logotipom. U svojoj ponudi imaju sapune raznih oblika za sve prigode kao i poklon pakete.
 

Više o Dininom kutku možete saznati klikom na linkove u nastavku:

Dinin kutak

Dinin kutak FB

Izvor: Dinin kutak