Zdravlje i ljepota 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 13.06.2016. 11:51.

Zdravlje i energija

Vježbe za noge kod kuće i čučnjevi

  • Vježba 1: Legnite na desni bok, zgrčite donju nogu u koljenu, a gornji dio tijela oslonite na desni lakat. Podižite desnu nogu od poda bez trzaja, lagano, tako da ispravite stopalo, odnosno prste. Što je više gurajte prema gore; u mišiću lista morate osjetiti zatezanje. Polagano je spustite pa opet podignite. Vježbu ponovite 20 puta u jednoj seriji, potom promijenite položaj.
  • Vježba 2: Stanite u lagani raskoračni stav. Ispružite lijevu nogu kao da želite napraviti veliki korak, a rukama se oslonite u visini struka, iznad stražnjice. Potom radite zib, odnosno pokušajte tijelo što više potisnuti prema dolje. Koljeno pogrčene noge ne smije ići ispred stopala. Dakle pokret tijela je u smjeru okomice. Vježbu ponovite 10-15 puta u jednoj seriji pa promijenite položaj. Odmor između serija 1-2 minute.
  • Vježba 3: Najbolja vježba za noge je hodanje u čučećem položaju. Želite još više, tada skačite s noge na nogu, dakako u čučnju. Vježbu ponovite prema mogućnostima. Ne manje od 20 koraka. Nakon odmora ponovite još 2-3 puta.

Vježbe za čvrste noge

Teniski reketi i loptice za tenis

Bodovanje u tenisu

Izvor: 2165