Životinjsko carstvo 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 18.05.2016. 09:40.

Ishrana kućnih ljubimaca

Konzervirana hrana za pse

Ponuda gotove hrane je velika i ona je zajamčeno kvalitetna, no imajte na umu da meso iz konzerve sadrži sredstva za konzerviranje, a to kroz dulje vrijeme ne podnosi svaki pas. Ima, nadalje, hranjivih sastojaka koji se nalaze samo u mišićima mesa. Budući da se meso ne može uvijek povoljno nabaviti, dobro bi bilo psu barem svaki treći dan davati svježe meso.

Kao dodatak jelu za mladog, kao i za odraslog psa, prikladna je mrkva. Prilikom dodavanja vitaminskih preparata, treba biti oprezan i točno se držati veterinarovih uputa. Ne preporučuje se psu davati samo suhu hranu.

Najrealnije je svježe ili konzervirano meso, pomiješano sa zobenim pahuljicama, natopljenim mlijekom ii vodom. Svaki pas, međutim, ne podnosi zobene pahuljice. Ako pati od kroničnog proljeva i ekcema, izostavite ih.

Umjesto pahuljica, dajte mu rižu, tjesteninu, palentu. Hrana neka ne bude ni prevruća, niti prehladna (dakle, nikad izravno iz hladnjaka). Psa uvijek hranite u isto vrijeme: odraslog psa najbolje ujutro i uvečer, svakako ne prije šetnje ili trčanja. Kod psa koji naginje debljanju, uvedite jednom tjedno post.

Napomena: Nemojte štedjeti na ishrani mladog psa. To ne znači da ne treba biti vitak i da mu se ne trebaju nazirati rebra, već je riječ o kvaliteti hrane. Jer, što uložite u mladog psa, kasnije će se isplatiti dobrim razvojem i otpornošću.

Talijanski mastif - osobine

Izvor: 2107