Životinjsko carstvo 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 18.05.2016. 10:08.

Kućni ljubimci i turizam

Kako pripremiti psa za putovanje?

Prije nego što izaberete mjesto za ljetovanje i rezervirate hotel, mjesto za logorovanje ili privatni smještaj, raspitajte se koja su pravila ako sa sobom vodite psa, dakako, najprije saznajte hoće li vas uopće primiti u pratnji s psom i po mogućnosti neka vam to pismeno potvrde.

Samokritički još jednom razmislite o tome je li vaš pas dobro 'odgojen' i sluša li vaše zapovijedi, kako se ponaša prema drugim ljudima je li naučen na higijenu...

Savjeti za putovanje s psom

Ne zaboravite na obvezno cijepljenje protiv bjesnila i zaštitna cijepljena u inozemstvo, svakako se raspitajte o svim pravilima. Isto vrijedi i ako putujete sredstvom javnog prijevoza.

Krećete li na put automobilom, i ako ste odlučili na ljetovanje povesti i svog kućnog ljubimca, ponesite svakako kanistar za vodu i napunite ga prije puta svježom vodom. 

Ne zaboravite na zdjele za jelo, prekrivač za spavanje, brnjicu i uzicu, a ni njegovu najmiliju igračku.

Ponesite zalihe gotove hrane i po mogućnosti putnu apoteku, u kojoj će se naći sredstvo protiv proljeva, prašak za rane, zavoj, pinceta, dezinfekcijsko sredstvo. U automobil pas ulazi prije gospodara, a pri izlasku poslije njega.

Tijekom vožnje prozori automobila trebali bi ostati zatvoreni i tek odškrinuti. Vaš četveronožni ljubimac voli glavom proviriti kroz prozor, a to ga može koštati upale očiju što će i vama i njemu zagorčati ljetovanje i prije nego što je počelo.

Tijekom putovanja nastojte često stajati. To će dobro doći ne samo vašem psu, nego i vama. Pri parkiranju, odaberite sjenovito mjesto ako vaš pas ostaje u autu. Usput, ostavite prozor malo otvoren zbog svježeg zraka.

 

Izgled i karakteristike dobermana

Marokanski pastirski pas - dobar čuvar stada i kuće

Maremansko - abružanski pastirski pas - pas za čuvanje ovaca

Kavalirski španijel kralja Charlesa - živahan i hrabar pas

Izvor: 2108