Životinjsko carstvo 17.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 22.04.2016. 08:37.

Pčelinji proizvodi

Karakteristike pčelinjeg voska

Talište pčelinjeg voska je od 58 do 68 Celzijevih stupnjeva, što ovisi o primjesama. Ako u vosku ima više propolisa, točka tališta nešto je viša, što je slučaj kod taljenja starih saća. Pliva na vodi jer mu je masa oko 0,965 kg/dm3.

Kako je pčelinji vosak prirodna tvar fine spužvaste strukture, može sadržavati patogene spore i nepoželjne ostatke lijekova koje pčelari koriste u liječenju pčela, pa zbog toga treba koristiti oprezno samo dopuštene lijekove i prirodne preparate.

 

Pčelarski proizvodi - pčelinji vosak sastav

Proizvodnja voska - pčelinja paša

Pčelinji vosak u kozmetici i miris pčelinjeg voska

Voskov moljac i čuvanje saća

Med u saću i prirodni pčelinji vosak

Med u saću ljekovitost - liječenje medom i pripravci od meda

Izvor: 2864