Znanost i tehnika 15.04.2019. 10:49. Zadnja izmjena: 15.04.2019. 10:57.

Hrvatska Logo liga

Međimurje ima državnog prvaka u programskom jeziku Logo

Mladi međimurski programeri iz udruga Međimurski informatički klub (MIK) i Mladi informatičari Strahoninca (MIS) u školskoj godini 2018./2019. odmjerili su svoje snage u programskom jeziku Logo s učenicima iz cijele Hrvatske. Ovaj hvalevrijedan projekt Hrvatskog saveza informatičara (HSIN) pod nazivom Hrvatska Logo liga provodi se kroz šest kola u kojima se natječu učenici svih razreda osnovnih škola. Poput dugotrajnijeg, sestrinskog natjecanja Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici (HONI, također u organizaciji HSIN-a), ovo je jedna od rijetkih prilika u Hrvatskoj gdje programeri mlađi od 5. razreda osnovne škole mogu skupljati iskustvo i pokazati svoje znanje.

Natjecatelji iz udruga MIK i MIS pripremali su se za natjecanje na tečaju Algoritmi Logo provedenog u sklopu projekta „Centar izvrsnosti informatike“ koji se provodi uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Međimurske županije. Svih šest kola Hrvatske Logo lige udruge su održale u prostoru jednog od najvažnijih partnera – Tehnološko inovacijskog centra Međimurje (TICM).

Rezultati natjecatelja su odlični, a samo sudjelovanje na ovakvoj vrsti natjecanja gdje se djeca pripremaju, vježbaju i troše svoje slobodno zahtijeva izniman trud. Posebno treba istaknuti Sašu Ovčarića koji je ostvario najviše bodova u kategoriji 4. razreda osnovnih škola i time osvojio prvo mjesto.

 

Rezultati članova MIS-a i MIK-a po razredima su sljedeći:

 

2. razred:

4. mjesto – Jakov Marodi

 

3. razred:

6. mjesto – Teo Faić

 

4. razred:

1. mjesto – Saša Ovčarić

4. mjesto – Lovro Kutnjak

8. mjesto – Leon Žvorc

 

5. razred:

12. mjesto – Vito Lesar

18. mjesto – Bruno Benčik

48. mjesto – Hana Labazan

 

6. razred:

11. mjesto – Dominik Vugrinec

12. mjesto – Roko Gluhak

23. mjesto – Andrija Železnjak i Matija Mihalec

26. mjesto – Katarina Blažek

38. mjesto – Roko Milosavljević

48. mjesto – Tin Toplek

 

Voditelj tečaja Algoritmi Logo i mentor učenicima je Viktor Lazar.