O nama

Riječ po riječ, redak po redak i već sedmim desetljećem Međimurje plovi s vama: od tuga do radosti, od nade do rješenja. Zato nam vjerujete.

Generacije novinara i urednika u naslijeđe su novim naraštajima izvjestitelja ostavili zahtjevan profesionalni izazov: etičan pristup i vjerodostojnost bez otupljivanja oštrice pera.

Redakcijska fotografija 2020.

Učionica

Međimurje je i učionica. U ovoj redakciji su stasali gotovo svi negdašnji i mnogi današnji novinari našeg kraja, grafički urednici, fotoreporteri... Ovdje se učila abeceda zanata, brusila misao, bistrilo oko.

Novo doba širi značenje sintagme javni medij, zato gradimo vlastiti elektronički rukopis kojim dopiremo do vas i otvaramo vrata sljedećim generacijama čitatelja Međimurja.

Ljubiteljima klasičnog stila obećajemo: dok je nas, dodirnut ćete i papir, rukama osjetiti priču utisnutu u njega. Jer mi znamo što znači kad tiskarsko crnilo "uđe u krv"... bez tog traga na prstima, kao da događaja nije ni bilo.

Kilometri

Znate li koliko kilometara putova ima u Međimurju? Naš "daljinar" mjeri milijune. Zato što je svako putovanje  prema vama novo i drugačije, čak i onda kad se ponovo susrećemo. Do svakog srca, do vjere u nas, ne stiže se automobilima, već snagom želje da vam otvorimo put do javnog istupa, da se čuje vaš glas, da pomognemo, ispravimo i zajedno tkamo stvarnost kakvoj težimo.

Međimurje kontinuirano izlazi od 5. lipnja 1952. godine

S dosegom čitanosti od 63% populacije Međimurske županije, list Međimurje je i dalje najčitaniji lokalni tjednik u Hrvatskoj! U zlatnoj, 1997. godini, naklada Međimurja dosegla je do sada najvišu točku: 22.000 primjeraka!

Redakcijska fotografija 1997.

Svrha lista Međimurje je unaprjeđivati društvo stvaranjem, prikupljanjem i distribucijom kvalitetnih vijesti i informacija. Interpretacija događaja i informacija te novinarski integritet temelj su našeg ugleda i način na koji opravdavamo povjerenje javnosti i očekivanja naših kupaca.

Za informacije o djelatnicima pogledajte impressum.