Godišnjice i slavlja 07.10.2016. 23:54. Zadnja izmjena: 07.10.2016. 23:55.

Povodom Dana neovisnosti

Čestitka gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača

Povodom Dana neovisnosti, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač uputio je čestitku u kojoj stoji:

Poštovane sugrađanke i sugrađani!

8. listopada 1991. godine na zasjedanju Hrvatskog sabora, donesena je Odluka o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ, čime je naša zemlja postala neovisna. To je jedan od niza prijelomnih datuma koji su obilježili 1991., godinu koja je krvavim slovima upisana u nacionalnu povijest.

Rat je tih dana eskalirao svom žestinom, borbe su se vodile na svim bojišnicama, no hrvatski narod bio je jedinstven u obrani svoje zemlje i slobode. Čakovec i Međimurje tih dana već su bili oslobođeni, a brojni Čakovčani i Međimurci dali su neizmjerni doprinos obrani Hrvatske.

Današnji praznik još je jedna prilika da se zahvalimo svima onima koji su obranili Hrvatsku. Mnogi hrvatski vojnici i civili u ratu su poginuli ili se još uvijek vode kao nestali. Na Dan neovisnosti se prisjećamo i njih jer zahvaljujući njihovoj žrtvi, danas živimo u slobodnoj i europskoj Hrvatskoj!

Dan neovisnosti praznik je koje nas sve ispunjava ponosom. Tog dana 1991. godine postavljani su temelji slobodne, demokratske i neovisne Hrvatske. Stoga Vas pozivam da ga proslavimo svečano i dostojanstveno, a sa svojim radom mladima omogućimo uspješnu budućnost u zemlji za koju su mnogi dali svoj život!

 

gradonačelnik
Grada Čakovca

Stjepan Kovač