Godišnjice i slavlja 08.03.2016. 09:09. Zadnja izmjena: 08.03.2016. 10:53.

Dan žena

Čestitka župana Međimurske županije Matije Posavca povodom Međunarodnog dana žena

Povodom 8. ožujka, Međunarodnog Dana žena, župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je prigodnu čestitku u kojoj stoji: 

Poštovane Međimurke, drage žene, majke, sestre, kolegice…
Obilježavajući Vaš dan prisjećamo se svega što činite za nas, koliko oplemenjujete našu zajednicu te koliko našu svakodnevicu svojim radom i pristupom činite boljom. Svako obilježavanje i slavlje tijekom godine promatramo u jednom periodu od 12 mjeseci, kroz 365 dana u godini, no u ovom slučaju, na Vaš dan, to ne bi smjelo biti tako. Ovo je samo tek jedna u nizu prilika da Vam iskažemo zahvalnost što svojom snagom, mudrošću i odlučnošću, a istodobno svojom nježnošću, činite ovaj svijet ljepšim mjestom za sve nas, svakim svojim postupkom, svakom toplom riječi, empatijom i požrtvovnošću. Život svakoga od nas obilježen je ljubavlju, potporom i žrtvovanjem žena – naših majki, supruga, sestara, prijateljica, suradnica, kćeri.

Neprestano prihvaćate izazove, hrabro mijenjate postojeća stanja, borite se za svoje obitelji i položaj u zajednici. Pritom pridonosite izgradnji boljeg društva, te stvarate uvjete za kvalitetniji život sviju nas. Svjestan Vaše iznimno važne uloge i svih postignuća, vođen sam izrekom koja kaže da kulturu jednog društva određuje upravo odnos prema ženi. Zajednica u kojoj žene imaju važnu ulogu u svim područjima djelovanja i upravljanja društvom, tolerantnija je i sretnija, zato ustrajem u borbi za ravnopravnost, a protiv nasilja, za društvo solidarnosti, zajedništva i tolerancije. Stoga Vam ovim putem šaljem jedno veliko – hvala. Neka Vam svaki dan, a posebno današnji bude ispunjen ljubavlju, srećom i uspjehom. Svim ženama, a osobito našim Međimurkama, upućujem najiskrenije čestitke u ime Međimurske županije, svih mojih suradnika, kao i u svoje osobno ime.
 
ŽUPAN
Matija Posavec, mag.ing.“