Godišnjice i slavlja 07.10.2016. 23:49.

Poštovane Međimurke i Međimurci

Čestitka župana Međimurske županije povodom Dana neovisnosti

Povodom Dana neovisnosti, župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je čestitku u kojoj stoji:

 „Poštovane Međimurke i Međimurci!

Dan neovisnosti 8. listopada, neka nam posluži kao dan ponosa i trenutak u kojem ćemo odlučno na krilima slavne prošlosti, krenuti prema boljitku, upravo po uzoru na odlučne korake naših prethodnika. Ovaj datum neka Vam označi novo vrijeme, u kojem ćemo napokon zatomiti osjećaj samozatajnosti, neka nam pomogne da svima pokažemo pravu vrijednost koju imamo kao narod i zajednica. Siguran sam da znate da smo upravo mi Međimurci, naši branitelji i policajci, dali veliki doprinos oslobađanju, te izgradnji naše domovine, a mene to čini najponosnijim i najzahvalnijim. Stoga imamo obvezu, posebice prema onima koji danas više nisu s nama, a koji su za domovinu dali najvrednije što su imali, i dalje se boriti za Hrvatsku.

U prošlogodišnjoj molitvi gvardijan Železnjak zahvalio je braniteljima na prijateljstvu, za mir koji su unijeli među nas, ali i žrtvu, s kojom su zavrijedili naše poštovanje, kako danas tako i u buduće. Stoga ne propustite priliku da to i sami još jednom istaknete u ime njih koji su branili Hrvatsku na dugom i teškom putu stjecanja samostalnosti i slobode. Sada je na nama da nastavimo njihovu borbu i kročimo smjerom koji su nam zadali, a prema istim ciljevima, izgradnji jedne moderne, pristojne, te prije svega europske države, iz koje mladi ne odlaze, gdje je svatko plaćen koliko svojim radom i rukama to zaslužuje, u kojoj imamo perspektivu i realne, velike ciljeve… Neka to ne budu samo riječi, uvjeren sam kako možemo zajednički zaštiti naše nacionalne interese, te pritom donijeti boljitak sviju nas, a u mislima planirati upravo boljitak naše djece.

Prenesimo im stoga ponos koji smo ostvarili povijesnom sjednicom, zahvaljujući našem jedinstvu, te odlučnosti naroda da živi u slobodnoj, demokratskoj i neovisnoj državi. 8. listopada dan je kada je Hrvatska u pravom smislu riječi postala neovisna, samostalna i suverena država, jer je upravo postizanje neovisnosti jedna velika pobjeda Lijepe naše. I ove ćemo godine Dan neovisnosti obilježiti odavanjem počasti našim poginulim domoljubima, svim hrvatskim braniteljima i sudionicima Domovinskoga rata polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom, pa pozivam da i Vi učinite gestu poštovanja, zapalite svijeću ili izvjesite hrvatsku zastavu kao znak ponosa.

Svim Međimurkama i Međimurcima čestitam Dan neovisnosti!

ŽUPAN

Matija Posavec, mag. ing.“