Godišnjice i slavlja 10.09.2017. 10:05. Zadnja izmjena: 10.09.2017. 10:05.

Pleškovec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lopatinec proslavilo 85. obljetnicu djelovanja

Velikom svečanošću u Pleškovcu nedavno je obilježena 85. obljetnica osnutka Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lopatinec. Svečanost je započela državnom i vatrogasnom himnom izvedbom Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu.
Skup su pozdravili i predstavnik Kluba veterana Vatrogasne zajednice Međimurske županije Ivan Novak, potpredsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Aleksandar Karlovčec, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Sveti Juraj na Bregu Damir Kovačić, načelnik općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović, i župnik župe Sveti Juraj na Bregu Ivica Puškadija.

Svečanosti su prisustvovali gosti iz susjednih i prijateljskih DVD-ova te predstavnici udruga općine Sveti Juraj na Bregu: NK Venera PMP, Vredne roke, Frkanovčani, Sport za sve i ostali podupirajući članovi i mještani općine. Predsjednik DVD-a Lopatinec Danijel Vinković održao je prigodan govor o povijesti društva. Podijeljene su i spomenice za 20 godina rada u društvu Ivanu Tomašiću i Emilu Okreši, spomenica za vatrogasnog veterana Zlatku Škvorcu, te diplome za zvanje vatrogasac Bojanu Bistroviću i Mateji Pintarić. Priznanja za počasne dužnosti dodijeljena su Mladenu Tomašiću za počasnog predsjednika i Dragutinu Petričeviću za počasnog zapovjednika, javljaju nam iz slavljeničkog DVD-a.