Godišnjice i slavlja 29.03.2016. 12:15. Zadnja izmjena: 29.03.2016. 12:18.

Petak, 1.travnja

Društvo distrofičara obilježava 30 godina postojanja i djelovanja

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec osnovano je 1986. godine i okuplja 643 osoba s invaliditetom s područja cijele Međimurske županije. Društvo okuplja i zastupa osobe oboljele od mišićne distrofije i srodnih mišićnih oboljenja, osobe oboljele od cerebralne i dječje paralize, osobe s plegijama, te ostale osobe s tjelesnim invaliditetom od najmanje 30%. U okviru svog djelovanja Društvo pruža socijalne usluge i organizira različite aktivnosti koje imaju za cilj poboljšati kvalitetu života i unaprijediti društveni život osobama s invaliditetom, starijim osoba i djeci s teškoćama u razvoju. 

Društvo ove godine obilježava 30 godina postojanja i djelovanja te povodom toga organizira prigodni svečani program. Na svečanom programu dodijelit će se priznanja osnivačima Društva i svim predsjednicima koji su tijekom ovih godina uspješno upravljali društvom. Osim svečane dodjele priredit će i kulturno-zabavni program na kojemu će nastupati izvođači s našeg područja.

Svečani program održat će se u petak, 1. travnja u Centru za kulturu Čakovec s početkom u 11 sati. Svojim prisustvom i vi možete pružiti podršku djelovanju Društva.

Njihov rad možete pratiti ovdje.