Godišnjice i slavlja 04.05.2016. 09:31. Zadnja izmjena: 04.05.2016. 09:43.

Općina Podturen / Sivica

Đuro Strahija proslavio 101. rođendan!

Podturenčanin Đuro Strahija u društvu rodbine i prijatelja proslavio je 101. rođendan. Cijeli je život živio u Podturnu i radio kao stolar dokle god su mu to mogućnosti dopuštale. Posljednjih nekoliko godina živi u Obiteljskom domu sv. Ana u Sivici u kojem mu se sviđa što je među "svojim" ljudima, a pohvalio je i rad djelatnika doma, posebno medicinskih sestara koje su prema njemu vrlo pažljive.

Vrlo je vedar i veseo pa je omiljen u društvu. Žene u domu često ga nagovore da na usnoj harmonici svira međimurske pjesme, a najčešće je to njemu omiljena "Zaigrajte meni vuni na križanju". Dugovječnost pripisuje domaćoj hrani, dok za moderne, gotove obroke kaže da nemaju okusa i da se ne mogu mjeriti s domaćim proizvodima i vinskom kapljicom. Unatoč dobi, osjeća se dobro, a pije tek tablete za tlak.

Vid ga polako ostavlja, no to ga ni ne čudi s obzirom na godine. Svoje stare pajdaše je i na rođendanskoj proslavi prepoznao po glasu. Na proslavi ga je posebno razveselio njemu u čast priređen glazbeni program kojeg su za njega pripremili KUD Podturen te Limena glazba Općine Podturen. Izvođenjem starih međimurskih pjesama, vratili su ga u dane mladosti te mu izmamili suze na lice.

Đuro ima petero djece; Katarinu, Ljubicu, Zlatu, Mariju i Ivana te jedanaest unuka, devetnaest praunuka i šest prapraunuka.