Godišnjice i slavlja 28.06.2019. 06:56. Zadnja izmjena: 28.06.2019. 06:56.

Proslava

Dva desetljeća uspješnog rada Dječjeg vrtića Žibeki iz Čakovca

Dječji vrtić Žibeki iz Čakovca proslavio je 20 godina rada svečanošću održanom u Centru za kulturu u Čakovcu. Uz zaposlenice Vrtića, roditelje, bake i djedove te djecu, svečanosti su prisustvovali i predstavnici jedinica lokalne samouprave na čijem području Vrtić djeluje, drugih Vrtića i ustanova s kojima Žibeki surađuju te roditelji i prva generacija Žibeka. U pozdravnoj riječi okupljenima ravnateljica Anita Caban podsjetila je da je Vrtić s radom počeo 6. rujna 1999. godine u Ulici Ivana Gundulića u Čakovcu s petnaestak djece, dva odgojitelja i kuharicom, da bi već u rujnu iduće preselio u nove i veće prostorije u Ulici Franje Punčeca. Ondje je osiguran prostor za pedesetero djece, četiri odgojitelja, kuharicu, spremačicu i administratora. Ministarstvo znanosti i obrazovanja verificiralo je program Korak po korak po kojem Vrtić i danas radi, a u sklopu kojeg se odvija primarni vrtićki i jaslički program od šest i deset sati, kraći program engleskog jezika te sportske i glazbene igraonice.

Početkom srpnja 2004. godine u najam je uzet i vrtić u Pribislavcu, danas sa 75 djece, sedam odgojitelja i dvije čistačice i kuharice, dok je u rujnu 2005. s godine radom počeo i Vrtić u prirodi u Brezju koji broji osamdesetak djece, osam odgojitelja, dvije čistačice i kuharice. U njemu danas boravi i predškola s 20 polaznika. Sjedište vrtića u Čakovcu 2007. godine preselilo je u sadašnji prostor u Ulici dr. Vinka Žganca koji polazi 70 djece s područja grada Čakovca i desetak iz drugih općina, a zapošljava osam odgojitelja, dvije čistačice, jedna kuharica, administrator, pedagoginja i ravnateljica.

Prikazan je i kratki film o vrtiću danas u produkciji Žana Novosela. Starija vrtićka skupina izvela je i program pod nazivom Rođendanski party koji su pripremile Alenka Maslać i Mirela Topolnjak, a koja je za dvadesetero predškolaca bila i oproštaj od vrtića. U ime roditelja odgojiteljicama i zaposlenicama vrtića zahvalila se Petra Horvat, a sve djelatnice Vrtića dobile su i cvijeće na poklon. Uvod u svečanost dala je i Kazališna družina Pinlec predstavom Bremenski svirači.