Godišnjice i slavlja 02.07.2018. 06:32. Zadnja izmjena: 02.07.2018. 06:42.

Veliko slavlje

DVD Cirkovljan: Već 130 godina žive plemeniti poziv

Otkako je davne 1888. godine mladi i napredni Cirkovljančanin Ivan Mikec odlučio u svojem mjestu vatrogasnu ideju pretvoriti u stvarnost, prošlo je punih 130 godina, a veliki je jubilej DVD-a Cirkovljan proslavljen u petak i subotu, 15. i 16. svibnja.

Svečani mimohodOstavštinu i ideju prvog predsjednika danas predano žive 63 člana, te svojim radom i angažmanom i dalje doprinose razvoju i boljitku svojega mjesta. Koliko su dubok utisak dobrovoljni vatrogasci ostavili u Cirkovljanu, dovoljno govori tek jedan isječak iz dugačke povijesti Društva – u godinama poslije 2. svjetskog rata uložili su 1.500 radnih sati u elektrifikaciju sela, 750 sati u zaštitu žetve i vršidbe i bili su aktivni sudionici brojnih radnih akcija poslijeratne obnove. I danas su prvi kad se radi o zaštiti ljudskih života i imovine u Cirkovljanu, znaju što znači seosko zvono i prekinuti san, svaki član ponosno i zasluženo nosi svoju odoru, jer i dalje s istim ciljem dokazuje svoju humanost i brigu za bližnjega.

 Dozapovjednik Denis Vadlja posebno je u svojem izlaganju istaknuo kako su od prošlog velikog jubileja prije deset godina u Društvo ušle mlade snage koje stječu osnovnu i naprednu edukaciju, te je znatno osuvremenjena i nadograđena oprema – lani su, iako nije bilo lako, ipak nabavili novo kombi vozilo za prijevoz ljudi, a posebno su ponosni i na domaćinstvo županijskog natjecanja 2016. godine.

Vatrogasci nagrađeni priznanjima i zahvalnicama

Na svečanosti su dodijeljena i priznanja i zahvalnice svima koji su predano radili u DVD-u, a zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mladen Kanižaj posebno je priznanje uručio predsjedniku DVD-a Cirkovljan Alojzu Režeku

priznanje Alojzu Režeku uručio je Mladen Kanižaj

Izvor: 3296