Godišnjice i slavlja 27.05.2016. 12:02. Zadnja izmjena: 27.05.2016. 12:05.

III.OŠ Čakovec

Generacija se sastala povodom 40. godišnjice završetka osnovne škole

Prošlog petka (20. svibnja), na proslavi 40. godišnjice završetka osnovne škole, okupili su se učenici bivšeg 8.a razreda III. osnovne škole Čakovec, generacija 1975./1976.godine. Razrednica im je bila Lidija Supančić, a oni su bili njezin  prvi razred u školi. Od trideset i jednog učenika, koliko ih je tada bilo u razredu, na ponovni susret došlo je njih petnaest. Ponovno se sastala generacija koja je u spomenare pisala "Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba“. Generacija koja je odrastala uz učenje i igru, a najvažnija su im bila razredna druženja u školi i izvan nje. Tada su se nosile  plave kute i nije bilo važno kakve tko patike nosi.

Bilo je to vrijeme u kojem su si slali cedulje o jako „važnim stvarima“, a život su promatrali  šarenim i nasmijanim očima u kojima su se i sada, nakon 40. godina, ponovno pronašli. Ista škola, isti razred, samo  poneki pramen sijede kose isprepleten nitima prohujalog vremena. Radosni zagrljaji ispred škole, prepoznavanje, zvuk školskog zvona, dugi školski sat nadahnut crticama iz života svakoga ponaosob i dirljive riječi njihove brižne i dobre razrednice, a onda prekrasno druženje uz ples, smijeh i prepričavanje uspomena u čakovečkom hotelu Park.

I sada su bili djeca, sasvim sigurno zrnce iskusnija, mudrija i zrelija, ali još uvijek ekipa koja se u opuštenoj atmosferi  zna itekako dobro zabaviti. Uz neizostavan dogovor da se obavezno vide i na sljedećoj godišnjici, na kraju su zaključili da zapis iz spomenara nije samo obična fraza, već da zaista ima svoj smisao.