Godišnjice i slavlja 18.01.2016. 17:02. Zadnja izmjena: 16.01.2017. 09:53.

Marija Topolnjak iz Dunjkovca proslavila 105. rođendan!

Marija Topolnjak: Prisjetila se mladosti, Drugog svjetskog rata i teškog života „od zemle“

Marija Topolnjak iz Dunjkovca 15. je siječnja napulina 105 godina! Tom prigodom u ponedjeljak 18. siječnja u njezinu su je domu posjetili načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, njegovi zamjenici Ivanka Novak i Željko Kacun (koji je ujedno došao kao predstavnik Međimurske županije) te predsjednik Općinskog vijeća Mladen Posavec. Čestitali su joj rođendan te joj zaželjeli zdravlje.

Gospođa Topolnjak, kao i prethodnih godina, još je jednom ponovila recept dugovječnosti: „Treba jesti sve, raznoliko, i povrće i voće, razne hrane, ne samo meso... i svaki dan popiti pol deci dobroga vina, ni više ni manje!“ Kazala je da si za rođendan najviše želi da ponovo hoda kao prije pada prošle godine. Otada, naime, teže ustaje i hoda.

U razgovoru s čestitarima prisjetila se mladosti, Drugog svjetskog rata, prolaska Bugara i Nijemaca, te nekadašnjeg teškog života „od zemle“. Kaže da joj se u mislima mladost vraća kao da je opet proživljava.

Članak o tome kako je proslavila 106. rođendan pronađite u novom broju lista Međimurje koji je na prodajnim mjestima od 16. siječnja.