Godišnjice i slavlja 19.04.2016. 13:51. Zadnja izmjena: 19.04.2016. 14:03.

Dnevni boravak djece

Misnim slavljem obilježena 15. obljetnica smrti dr. Antuna Bogdana

„Bože blagoslovi onoga koji ulazi u ovaj dom, zaštiti i sačuvaj onoga koji iz njega izlazi i daj mir onome koji u njemu stanuje“, riječi su kojima započinje brošura izdana u povodu 20 godina rada Dnevnog boravka djece „Dr. Antun Bogdan“ Caritasa Varaždinske biskupije Čakovec i 15. obljetnice smrti dr. Antuna Bogdana, njihovog prvog donatora i dobročinitelja. Na temeljima djelotvorne ljubavi, 1987. godine darovao je Caritasu kuću za smještaj djece s posebnim potrebama i time započeo život jedne male obitelji. Bila je to prilika za svečano misno slavlje koje je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak ujedno i predsjednik Hrvatskog Caritasa istaknuvši tom prilikom da ovaj jubilej slavimo sa zahvalnošću Bogu i dobrim ljudima koji su na raspolaganju onima u potrebi.

Obljetnicu su uz djecu i mlade koji su korisnici ove ustanove i članove njihove obitelji, obilježili župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnici Preloga i Murskog Središća, Ljubomir Kolarek i Dražen Srpak, zatim načelnik Belice Zvonimir Taradi, djelatnici, volonteri, dobročinitelje te podupiratelji ovog doma ljubavi i dobrote. Voditeljica Katarina Hoblaj u emotivnom se govoru osvrnula na proteklih dvadeset godina u čijem je radu sudjelovala od samih začetaka te zahvalila svima na duhovnoj, materijalnoj i stručnoj pomoći. „Trenutno je u programu 10 korisnika u dobi od 4 do 34 godine. Mladi su to koji vole pjevati, plesati, smijati se, a ovaj boravak to im omogućuje“, istaknula je te pritom naglasila jedan od najvažnijih programa boravka, Program za roditelje korisnika kojima kroz edukativne radionice pružaju podršku i trajnu edukaciju.

Voditeljica Hoblaj je uz ravnatelja Caritasa Varaždinske biskupije, Antu Šolu dodijelila i zahvalnice dobročiniteljima te donatorima od kojih su posebno istaknuti mališani iz Dječjeg vrtića „Smješko“ iz Sv. Martina na Muri. Svečanost je završila prigodnim domjenkom i druženjem u prostorima Dnevnog boravka.

Izvor: mg