Godišnjice i slavlja 03.07.2017. 10:36.

Slavlje bračnih parova

Najvažnije je poštivati jedno drugo i naučiti opraštati

U kavani K Jeleni u Gornjoj Dubravi u četvrtak, 22. lipnja okupili su se parovi koji slave 50. i 60. godina braka. Susreti su počeli skečom koji govori o svakodnevici umirovljenika, u izvedbi Štefanije Oreški i Ljudevita Boščaka. Slavljenicima je potom sreću i zdravlje u ime organizatora, Matice umirovljenika Međimurske županije, zaželjela predsjednica Nada Lovrec. Čestitkama se pridružio župan Matija Posavec, koji je svim ženama podijelio ruže. Odazvala su se 94 para koji slave 50 godina braka i 21 par koji slavi 60 godina braka.

- Bile su to plodne godine, 1967., počinjala je seks-revolucija, Beatlesi su bili u naponu snage i počelo je slobodnije vrijeme - pojasnio nam je što se zbivalo tih godina Antun Pavlic, okružen veselim Svetomaršćanima. Slažu se i Ivan i Rozalija Novak iz Malog Mihaljevca. - Iz istog smo sela, susjedi. Našli smo se na zabavi i "slučajno" smo išli doma skupa. Počelo je za šalu, a završilo ozbiljno - kažu supružnici Novak.

UPOZNALI SE NA PLESU

Pedeset godina braka slave i Dragutin i Ana Srnec iz Nedelišća. Dragutin je u Seljačkoj Slogi plesao 50, a Ana 35 godina! Ni danas ne staju pa tako Ana Srnec vodi folklornu sekciju Udruge umirovljenika. Upitali smo potom i par koji slavi 60 godina braka, Ivana i Mariju Nađ iz Hlapičine, gdje su se oni upoznali i koliko je slobode bilo deset godina prije "seks-revolucije", 1957. godine. - Mi smo se upoznali na plesu. Nekad su bili ti večernji plesovi i čehare. Ali mi nismo odmah išli sami doma, nije to onda još tak išlo. U braku smo proživjeli puno više dobrog, nego lošeg. Treba poštivati jedno drugo, pretrpjeti ponekad, naučiti opraštati i razumjeti se - kazali su nam supružnici Nađ.