Godišnjice i slavlja 03.05.2017. 22:00. Zadnja izmjena: 03.05.2017. 22:11.

Proslava

Nizom priredbi slavi se Dan općine Donji Kraljevec

U Donjem Kraljevcu proslavlja se Dan općine, 7. svibnja, kao spomen na datum konstituiranja prvog saziva Općinskog vijeća 1993. godine. Službene svečanosti održat će se u petak, 5. svibnja: u crkvi svete Marije Magdalene misa od 17 sati, a nakon toga svečana sjednica Općinskog vijeća, ovaj puta u hotelu "Kralj", s tradicionalnom dodjelom priznanja (18 sati). U subotu, 6. svibnja, održat će se slavlje za građane. Povorka sudionika proslave će u 15:30 krenuti od OŠ Donji Kraljevec i proći mjestom, nakon čega će se na prostoru Fundacija, iza općinske zgrade, održati prigodni program. Uz  program održat će se i tradicionalni gastronomski festival.

U nedjelju, 7. svibnja, slijedi natjecanje u sportskom ribolovu za Kup općine (ove godine će domaćin biti SRD Črnec iz Donjeg Hrašćana). Vatrogasci će se u 9 sati okupiti kod kapele svetog Florijana na misi, i tako obilježiti spomendan svog zaštitnika,  a onda u povorci krenuti do duštvenog doma gdje će u imati druženje. Program svečanosti uz Dan Općine zaključit će se s malom odgodom, iduće subote, 13. svibnja, svečanošću otvorenja novog vatrogasnog spremišta u Donjem Pustakovcu.

Tko su dobitnici priznanja?

Općinsko vijeće Donjeg Kraljevca odlučilo je da će dobitnici općinskih nagrada biti: prof. dr. sc. Juraj Kolarić, svećenik Zagrebačke nadbiskupije, teolog i povjesničar, rodom iz Donjeg Hrašćana, za posebni doprinos promidžbi općine (Grb Općine), plakete će pripasti SRD-u "Šaran" iz Palinovca za dugogodišnju sportsku aktivnost i doprinos očuvanju udravog okoliša, a Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Donji Kraljevec za poseban doprinos u skrbi za branitelje, zatim Gordanu Horvatu, predsjedniku NK-a "Mladost", iz Palinovca i Franji Jančecu, predsjedniku DVD-a Palinovec u trećem mandatu, za dugogodišnji rad i doprinos u svojim asocijacijama.