Godišnjice i slavlja 09.08.2017. 22:36. Zadnja izmjena: 09.08.2017. 22:38.

Okupljanje

Obitelj Šimunić iz Donjeg Vidovca: Tri rođendana uz brojne potomke

Samo jedna obitelj prezimena Šimunić je posljednjih desetljeća živjela u Donjem Vidovcu. Prezimena u mjestu više nema, no, Šimunića iz ove loze rasutih svijetom ima puno. Nakon deset godina sedmero sestara i braće sa svojim obiteljima ponovo se okupilo 29. srpnja u svom rodnom Vidovcu.

Potomaka, zetova i snaha je danas toliko da jedva svi stanu na fotografiju!

Među izvornim Šimunićima je najstariji (ali i među najvitalnijima) Vid (70) koji je sa svojom obitelji doputovao iz Kanade, slijedi njegova sestra Doroteja Dominić (68, živi u D. Vidovcu), pa Marija Mustač (65, također živi u D. Vidovcu), zatim brat Stjepan (60) iz Ljubljane, Alojz (56) iz Koprivnice, Josip (53) koji s obitelji živi u Prelogu, i najmlađa među Šimunićima - Đurđica Đođ (50), koja s obitelji živi u Regensburgu.

Bila je ovo prilika da se u krilu obitelji proslave i tri "okrugle" brojke, tri rođendana: Vid je u ovoj godini napunio 70., Stjepan 60., a Đurđica 50. godinu života, pa su slavljenici bili i organizatori obiteljskog okupljanja. Slapovi emocija su potekli uz međimursku pjesmu osobito iz srca onih koji su rodnu grudu davno napustili, a radost ponovnog susreta obasjala je ovu večer poput vatrometa.