Godišnjice i slavlja 15.12.2019. 09:05. Zadnja izmjena: 15.12.2019. 09:05.

Nedelišće

Okupila se obitelj djeda Matjaša

- Susrećemo se samo na groblju, na sprovodima, vrijeme je da nešto poduzmemo i vidimo se i s ljepšim povodom, misao je kojom se prije godinu dana vodila Liljana Vidović kada je prvi puta organizirala veliko druženje svoje obitelji, bratića i sestrični i njihovih potomaka. Prošle godine odazvali su se gotovi svi, bilo ih je 46, dok ih je ove godine, na drugom druženju, takozvanom Matjaševu, bilo tridesetak.

- Nazvali smo naše okupljanje Matjaševo jer smo svi potomci dedeka Matjaša, oca moje mame koja je imala čak deset braće. Djed Matija Pintarić Matjaš i baka Marija iz Nedelišća imali su 19 unuka, praunuka je 29, a prapraunuka 15, nabraja Liljana.

Ove godine skupilo ih se nešto manje nego prošle jer je potomaka zaista mnogo i teško je naći dan koji baš svima odgovara. - Pradjed je inače iz Zagorja i u Međimurje je došao kao sluga, oženio se i ovdje ostao, objasnila je organizatorica obiteljskog susreta. U restoranu u Nedelišću družili su se do kasno u noć, jedni su druge bolje upoznali, a pao je i dogovor da se nađu više puta godišnje, zavisi o vremenu i mogućnostima.