Godišnjice i slavlja 09.05.2017. 23:19. Zadnja izmjena: 10.05.2017. 08:44.

DV Klinčec

Pola stoljeća predškolskog odgoja u Donjoj Dubravi

U Dječjem vrtiću Klinčec u D. Dubravi 28. travnja je proslavljena 50. obljetnica predškolskog odgoja u ovom kraju. - Iako je početak rada dječjeg vrtića bio 15.ožujka 1967.godine, proslava se organizirala 28. travnja, na datum kada je Dječji vrtić, nakon četiri puna desetljeća lutanja, počeo raditi kao samostalna ustanova na vlastitoj adresi, istaknula je ravnateljica Ines Strbad. Vrtić je bio treći u Međimurju,uz prethodno otvorene u Čakovcu i Prelogu.

Među uzvanicima je bio Zvonko Golub, začetnik predškolskog odgoja u Donjoj Dubravi, Josipa Kordić, svima znana kao „teta“ Pepica koja je zajedno s „tetom“ Sofijom svima ostala u sjećanju kao prve „tete“ vrtića. Kako je dječji vrtić dugo poslovao pod okriljem Osnovne škole, bili su prisutni i neki od bivših ravnatelja OŠ Donja Dubrava Ivan Đođ i Terezija Hrašćanec. Svečanosti je prisustvovala i Nevenka Međimurec, koja je bila prva ravnateljica vrtića od njegovog osamostaljenja te sve njezine nasljednice: Lidija Horvat, Dubravka Horvat i Ines Strbad.

U sklopu programa nastupali su i negdašnji polaznici vrtića kao članice Puhačkog orkestra općine Donja Dubrava, Ivona Vučenik i Nika Fabić. Povodom obilježavanja zlatnog jubileja izdana je monografija vrtića pod nazivom Pola stoljeća predškolskog odgoja u Donjoj Dubravi, autorice Janje Kovač, etnologinje. U izradi monografije su joj pomogli Slaven Ujlaki, Martina Kovač, Marko Ljubek i Ines Strbad. Priredbu je vodila Martina Kovač.