Godišnjice i slavlja 22.12.2016. 11:23. Zadnja izmjena: 22.12.2016. 11:25.

Misno slavlje

Polnoćka u Goričanu imat će molitveno - meditativni uvod

Radost rođenja Isusa Krista slavit će se u župi svetog Leonarda u Goričanu prije polnoćke molitveno - meditativnim uvodom uz pjesmu i riječ, naslovljenim I Marija porodi sina svoga, prvorođenca, povi ga i položi u jasle jer za njih nije bilo mjesta u svratištu. U programu koji počinje u 23:30 sati župljanima će se predstaviti djeca iz Osnovne škole Goričan, mješovita pjevačka skupina KUD-a Sumarton iz Mađarske i ženski kvartet Puhačkog orkestra Goričan.

Svetu misu polnoćku predvodit će župnik Josip Drvoderić, a božićnim pjesmama uz misu župljane će razveseliti mješoviti crkveni zbor župe koji je marljivo vježbao pod vodstvom Danijele Špoljarić. Na Božić će se u 15 sati održati božićni blagoslov djece i darivanje slatkišima, a djeca će u crkvu vidjeti i jaslice.

Božić je vrijeme mira. Iako i u ovo blagdansko vrijeme možemo imati poteškoća i problema, ne smijemo zaboraviti da je slično bilo kod Isusova rođenja. Čovjek može biti okružen bližnjima ili situacijom koja mu se ne sviđa i nije mu draga, ali i ta situacija može donijeti mir. I Marija i Josip prolazili su razdoblje nesigurnosti i straha, neugodnosti i snalaženja, poruka je polnoćke i njezinog molitveno - meditativnog uvoda.