Godišnjice i slavlja 14.01.2017. 11:10.

Stoljeće života

Proslava stotog rođendana Bolte Najmana iz Cirkovljana protekla u svečanom tonu

Svečano je bilo u utorak, 3. siječnja u Cirkovljanu. U tamošnjoj crkvi sv. Lovre upriličeno je misno slavlje povodom proslave 100. rođendana Cirkovljančanina Bolte Najmana, oca varaždinskog župnika župe sv. Nikole biskupa Stjepana Najmana. Euharistiju je pred mnoštvom vjernika okupljenih u preloškoj filijali predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, a svečanosti su prisustvovali i preloški župnik prečasni Antun Hoblaj i varaždinski župnik Stjepan Najman.

Po završetku mise posvećene stogodišnjaku iz Cirkovljana, prisutni članovi obitelji te predstavnici lokalne vlasti i kler uputili su se u kućni posjet slavljeniku.

Još jemput tulko!

B. Najman, koji s pokojnom suprugom Katarinom (rođ. Berljak) ima troje djece: sinove Ivana i Stjepana i kćer Bernardu, dvije unuke: Ivu i Florijanu, te praunuku Donu, nije prisustvovao rođendanskoj svetoj misi. U toplini svog doma s nestrpljenjem je iščekivao čestitare koji su slavljeniku poželjeli pregršt dobrih želja uz poruku: Daj Vam Bog još bar jemput tulko!

Bolta Najman

Stogodišnjak nije krio oduševljenje - posebno činjenicom da mu je rođendan čestitao sam biskup, a rado je i pozirao za zajedničku uspomenu. Zdravlje ga, kaže kći Bernarda, još uvijek dobro služi.

Oslabio mu je sluh i teže govori, ali jako je priseban za svoje godine i sve pamti. Ujutro je ustao u sedam sati i mislila sam da treba pomoć oko odlaska na toalet. No, kada sam došla do njega rekao je: "Danas je treći", i pružio mi ruku da mu čestitam rođendan, s osmijehom na licu prepričala je Bernarda.

Tak je tih 100 let brzo prošlo... sjetno, no, istovremeno s radošću rekao je Cirkovljančanin Bolta Najman, rođen 3. siječnja daleke 1917. godine.