Godišnjice i slavlja 16.07.2016. 09:31. Zadnja izmjena: 16.07.2016. 09:46.

Jubilej

Sportski ribolovci, članovi SRD “Smuđ” proslavili četrdeset godina rada

Sportski ribolovci, članovi SRD “Smuđ” iz Goričana proslavili su jubilej, četrdeset godina djelovanja i rada. Iako obljetnica pada na početak veljače, iskoristili su prigodu da svoju svečanost uklope u program obilježavanja Dana Općine Goričan, uz spomendan svetog Ivana Krstitelja, 24. lipnja. U utorak, 21. lipnja, okupili su se i podsjetili na povijest društva – gorički su ribiči organizirano djelovali već sedamdesetih godina prošlog stoljeća, u društvu u susjednom Hodošanu, da bi svoje osnovali 1. veljače 1976. godine, na inicijativu koju su dali Stjepan Žajdela i Franjo Golenja. Jubilej je bio prilika za počast onima koji su kroz četiri desetljeća nosili najveću odgovornost za djelatnost Društva, bivšim predsjednicima.

Uz predsjednika osnivača Stjepana Žajdelu to su Ivan Golenja, Josip Dominik, Leonard Čavlek, Dragomir Tisaj, Mijo Baranašić, Nikola Ribarić, Drago Čavlek, Ivan Pongrac, Ivan Žajdela, Ivan Vuk, Zlatko Marđetko (kao v.d.), Josip Švenda i Vladimir Gudlin. Prva četvorica su nažalost već pokojni i za njih je izaslanstvo Društva zapalilo svijeće i održalo minutu šutnje na mjesnom groblju, dok su ostali dobili zahvalnice koje je uručio sadašnji predsjednik Branko Mesarić. Zahvalnice su dobili i Općina Goričan, pouzdani pomagač djelatnosti Društva, preuzeo ju je načelnik Mario Moharić, i tajnik županijskog saveza Darko Oreški, za dugogodišnju dobru suradnju.

U subotu, 25. lipnja, na Šoderici u Goričanu je održano i društveno natjecanje, na poziv jubilaraca odazvali su se i ribolovci iz Molnara u Mađarskoj, “Smuđa” iz Draškovca, “Žužičke” iz Kotoribe, “Trnave” iz Hodošana i “Linjaka” iz Velikog Bukovca. Vaganje je pokazalo da je kod kadetkinja bila najbolja bila Nina Horvat sa 105 grama, dok je Stela Horvat imala ulov od 35 grama, a kod kadeta Leon Sternad 585 grama, a Luka Tisaj 365 grama – svi su članovi Društva domaćina. Kod seniora je pobijedio Zvonko Petrin (“Linjak”, Veliki Bukovec) sa 2035 grama, ispred Luke Horvata (“Žužička”, Kotoriba) 880 grama i domaćina Ranka Kovača sa 700 grama.(d.k.)