Godišnjice i slavlja 28.09.2016. 13:38. Zadnja izmjena: 28.09.2016. 13:38.

Volonterski ured Međimurja proslavio 5. godina uspješnog rada i pomaganja potrebitima

Volonterski ured Međimurja u srijedu, 28. rujna proslavio je petu godišnjicu rada prigodnim programom u zgradi Scheier. Osvrnuli su se na sam osnutak ureda i na sve što su radili u ovih pet godina, predstavili su doprinos mladih volontiranju te primjere dobre prakse uključivanja volontera u rad organizacije.

– U pet godina djelovanja okupili smo 750 volontera i preko 60 organizacija volontiranja u našoj bazi, održali smo 30-ak radionica usmjerenih na jačanje kapaciteta organizatora volontiranja i u načelu smo zadovoljni kako Međimurci reagiraju na volontiranje, kazala je voditeljica VUM-a Margareta Mihalic istaknuvši da interesa za volontiranje ima, posebno među mlađom populacijom. VUM pokriva sva područja djelovanja društva i mjesta za volontere uvijek ima – rade i pomažu djeci, osobama starije životne dobi, životinjama, osobama s invaliditetom, sudjeluju u zdravstvenim, kulturnim i drugim akcijama. Ove godine ured je priredio i fotonatječaj Volonteri u fokusu, a fotografijom su bili nagrađeni svi koji su sudjelovali.

– Aktivno volontiram već godinu i pol dana. Volontiranje me ispunjava i njime se bavim kako bih pomogla koliko mogu onima kojima je potrebno te da upoznam nove ljude i okruženja, kazala je jedna od volonterki na proslavi rođendana VUM-a Klaudija Kozol. Ako ste i vi zainteresirani za volontiranje javite se osobno u Volonterski ured Međimurja koji se nalazi u Starom Hrastu u Čakovcu, a njihove aktivnosti možete pratiti preko web stranice.