Kultura i prosvjeta 15.04.2016. 13:18. Zadnja izmjena: 15.04.2016. 13:51.

Centar za kulturu Čakovec

11. bijenalna izložba Udruženja arhitekata Međimurja

Nakon dvije godine, članovi Udruženja arhitekata Međimurja ponovno su u čakovečkom Centru za kulturu postavili izložbu. Dvadeset arhitekata predstavilo svojim radovima nastalim u 2014. i 2015. godini. Izloženi su projekti stambene i poslovne arhitekture, javnih zgrada, prostornih analiza i urbanističkih planova koji daju svoj doprinos arhitekturi Međimurja, ali i šire. "Od 2008. godine kada je započela kriza osjećao se zastoj u gradnji. No, posljednje dvije godine stanje se popravlja i mi smo uspjeli opet organizirati izložbu", rekla je predsjednica Udruženja Mirjana Pintar.

Svojim diplomskim radom "Studentski inkubator znanja" predstavila se i mlada arhitektica Marina Mrla. "Projekt je zamišljen kao studentski dom na prostoru vojarne u Čakovcu koji na jednom mjestu, uz studentske sadržaje, okuplja i sadržaje javnog karaktera. Ideja je mlade okupiti na jednom mjestu koji će biti prilagođen njihovim potrebama", objasnila je autorica projekta. Na južnom dijelu kompleksa Vojarne nalazila bi se studentska menza, sportski sadržaji, knjižnica i čitaonica, ali i prostori za udruge koje bi tako, preseljenjem iz drvenih baraka, dobile adekvatan prostor za rad. 

Otvorenju izložbe, uz međimurskog župana Matiju Posavca, nazočila je i Sanja Cvjetko Jerković, predsjednica Udruženja hrvatskih arhitekata.