Kultura i prosvjeta 04.04.2019. 13:27. Zadnja izmjena: 04.04.2019. 13:29.

Čakovec

Animacijom i kazalištem progovorili o migracijama

Učenici i nastavnici Gospodarske škole Čakovec nedavno su ugostili svoje kolege iz Portugala, Španjolske, Francuske, Njemačke, Poljske, Litve, Italije i Grčke te na svom sedmom susretu u sklopu Erasmus + projekta Migracije su važne još jednom promišljali o ovoj aktualnoj i važnoj temi. U fokusu su, osim migracija ljudi, bile i seobe životinja i biljaka, a rezultati su prikazani Maloj sceni Vinka Lisjaka čakovečkog Centra za kulturu.

- U suradnji sa Školom animiranog filma sudionici su izradili animirani film kojim su prikazali migracije biljaka i životinja, te njihovu štetnost ili korisnost u nekim novim staništima, dok je u suradnji s Kazališnom družinom Pinklec kroz predstavu aktualizirana migracija ljudi i nekakvi strahovi koji s njom dolaze, pojasnila je koordinatorica projekta Vesna Stunković, prof. Za devetero učenika Gospodarske škole ovo je novo iskustvo, dodala je, kojem su u početku prilazili prilično oprezno, no s vremenom su osim novih znanja stekli i brojna prijateljstva i poželjeli se uključiti i u druge projekte koje Škola provodi.

A tu imaju velik izbor, jer Škola projekte niže jedan za drugim.

- Sretni smo što imamo dobru ekipu koja se rado uključuje u provedbu projekata te tako našim učenicima omogućuje putovanja na stručnu praksu diljem Europe, druženje i edukaciju. I ovo je jedna takva prilika za razmjenu ideja i znanja između učenika i profesora, istaknuo je ravnatelj Renato Vinko. Nakon predstavljanja filma i predstave, svim su sudionicima uručene zahvalnice, a ponovni je susret ubrzo zakazan u Litvi, te završno druženje u Španjolskoj.