Kultura i prosvjeta 25.12.2019. 08:45. Zadnja izmjena: 25.12.2019. 08:45.

Bogati program

Božićna čarolija u Malom Mihaljevcu

Bogati program povodom manifestacije Advent u Malom Mihaljevcu, koja je upriličena sredinom prosinca, ove su godine organizirali Mjesni odbor Mali Mihaljevec i Općina Sveti Juraj na Bregu uz pomoć Udruge žena Mali Mihaljevec, Udruge mladih Mali Mihaljevec, Nogometnog kluba Mali Mihaljevec i DVD-a Mali Mihaljevec. Mjesno dječje igralište osvijetlili su žaruljicama i ognjištima, prigodno su ukrasili dječja igrala, postavili jaslice i adventske štandove, a božićnu čaroliju upotpunili su mirisi i okusi kuhanog vina, čaja, kobasica i fritula. 

Program je započeo u društvenom domu uz svirku Tamburaškog sastava Žice, a dobar provod na Adventu u Malom Mihaljevcu svima je poželio predsjednik mjesnog odbora Vedran Kovačić. Njemu su se, nakon srdačne dobrodošlice upućene posjetiteljima, ispred pozornice pridružili članovi MO-a Patrik Mesarić, Juraj Hamer i Ivan Mikulaj te su svi zajedno Dragutinu Mesariću dodijelili plaketu za izuzetan doprinos Malom Mihaljevcu svojim umjetničkim izražajem i vrijednim radom.

Otvorena je zatim i izložba karikatura, zapjevao je i zasvirao Matija Krnjak iz Šenkovca, predstavu Nevidljivi zec izveli su članovi Dječjeg gradskog kazališta Čakovec, a najmlađe je dječjim darovima razveselio djed Mraz. Druženje se nastavilo u parku uz ognjišta i nastup grupe Via Diversion Ofišal – ex Janke & Marke dok je za vrhunac večeri bio priređen vatromet.