Kultura i prosvjeta 09.05.2016. 11:09. Zadnja izmjena: 09.05.2016. 11:15.

Državno natjecanje tehničkih škola

Čakovečki tehničari postigli iznimne rezultate

Tehničkoj školi Čakovec pripala je čast biti domaćin 17. po redu Državnog natjecanja učenika u disciplinama tehničke mehanike, strojarskih konstrukcija te tokara i srodnih zanimanja područja obrade i montaže, koje se održalo 21. i 22. travnja.

Natjecanje je svečano otvoreno u Hotelu Park gdje je upriličeno i proglašenje pobjednika te uručenje nagrada dok se praktični i teorijski dio natjecanja održao u Tehničkoj školi Čakovec. Na dvodnevnom natjecanju sudjelovale su 23 škole iz Hrvatske gdje je snage u čak tri discipline odmjerilo 39 učenika pod mentorstvom 33 profesora.

Nakon obrade rezultata, prvo mjesto na državnoj razini u strojarskim konstrukcijama pripalo je Dominiku Šoštarku, učeniku Srednje škole Krapina, a još jedan učenik spomenute škole – Filip Miklaužić, bio je najbolji u disciplini tehničke mehanike. Učenik Tehničke škole Karlovac - Stjepan Jaklin -  osvojio je prvo mjesto u kategoriji tokara i srodnih zanimanja područja obrade i montaže.

Čakovečku Tehničku školu su na svojevrsnom festivalu strojarstva i znanja predstavljala tri učenika – Benjamin Bašek, Ivan Levačić i Filip Horvat koji su postigli izvanredne rezultate, kako u praktičnom dijelu, tako i u pismenoj provjeri znanja.

Učenik 2. razreda Benjamin Bašek iz Štefanca pod mentorstvom Drage Klemenčića osvojio je 2. mjesto iz područja obrade i montaže. 3. mjesto iz tehničke mehanike zaslužio je Ivan Levačić iz Novog Sela Rok, učenik 3. razreda kojem je mentor bio Dragutin Kelin.

Pohvalan plasman osigurao je i Filip Horvat iz Držimurca, učenik 4. razreda koji je uz profesoricu Jasminku Jelačić zauzeo 7. mjesto iz područja strojarskih konstrukcija. Najbolje plasiranim učenicima uručena su priznanja, medalje i nagrade koje su osigurali sponzori.