Kultura i prosvjeta 09.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Čakovečki vatrogasci pomažu starijima

Zbog najavljenih velikih snježnih oborina sve službe na području Grada u stanju su pripravnosti. Kako bi se izbjegli zastoji u normalnom odvijanju života, ali i izbjegle materijalne štete, čakovečki vatrogasci građanima starije životne dobi stoje na raspolaganju u svim hitnim slučajevima.



Naime, kako su dogovorili zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca i zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Željko Besedić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Čakovec Mladen Kanižaj i zamjenik zapovjednika JVP Čakovec Robert Meglić, sve profesionalne i dobrovoljne vatrogasne jedinice na području Grada Čakovca, u hitnim slučajevima pomagat će osobama starije životne dobi koje same teško mogu počistiti snijeg. To podrazumijeva čišćenje dvorišnih puteva te uklanjanje snijega s krovišta



Prema riječima zamjenika gradonačelnika Marija Medveda ovime vatrogasci žele pomoći onim ljudima koji zbog godina i bolesti ne mogu sami počistiti snijeg, a nemaju djecu ili rođake koji bi to učinili za njih. "Bilo je slučajeva da takvu ljudi nekoliko dana nisu mogli izaći iz svojih kuća, primjerice u kupovinu ili kod liječnika. Ovim potezom želimo tim ljudima pokazati da u slučaju nepogodna nisu sami, već da postoji sustav koji brine o njima.", rekao je zamjenik Medved.



Svi građani s administrativnog područja Grada Čakovca koji će imati potrebe za pomoć vatrogasaca mogu nazvati broj 193. Vatrogasci mole sve ostale da ne zloupotrebljavaju ovu odluku jer žele da njihova pomoć bude cijelo vrijeme dostupna onima koji je uistinu trebaju.

Izvor: 3119