Kultura i prosvjeta 17.06.2016. 10:11. Zadnja izmjena: 17.06.2016. 10:15.

Centar za kulturu

Čakovečko kino jedno od četrnaest u Hrvatskoj koje nosi naslov europskog!

Da je kino Centra za kulturu Čakovec postalo članom najvažnije europske asocijacije kina – Europa Cinemas te ujedno i Europske dječje filmske asocijacije obznanili su na konferenciji za medije, održanoj u utorak, 31. svibnja, predstavnici Centra za kulturu Čakovec Ladislav Varga, Marina Oskoruš i Helga Lajtman, predsjednik Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača Hrvoje Laurenta te pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca David Vugrinec.

Čakovečko kino postalo je dio uvažene svjetske mreže kina koja postoji više od 20 godina, a koja u svom sastavu ima 42 države. Samo 14 hrvatskih kina, od čega devet ima samostalan status, a pet zajednički, može se pohvaliti titulom europskog kina.

Članstvo u tako važnoj zajednici čakovečko kino steklo je na temelju svog programa u 2015. godini u kojem su prednjačile projekcije europskog filma što je samo potvrda njegove kvalitete i još jedan dokaz da ono može poslužiti kao primjer dobre prakse.

Osim zadržavanja kvalitete, jedan od ciljeva je i povećanje broja europskih produkcija zahvaljujući kojima kino Centra za kulturu Čakovec može očekivati pozamašnu količinu sredstava koja će biti utrošena u daljnje unapređivanje programa i projekcija.