Kultura i prosvjeta 16.03.2019. 10:00. Zadnja izmjena: 16.03.2019. 10:00.

Projekt

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE ČAKOVEC: Spremni za sportske aktivnosti

U sklopu projekta I ja mogu koji provode Gospodarska škola Čakovec kao nositelj te Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, Grad Čakovec i Čakovečki plivački klub Čakovec kao partneri, u COO-u Čakovec u ponedjeljak, 4. ožujka upriličena je konferencija za medije na kojoj su uključene strane prezentirale glavne aktivnosti projekta, čiji je cilj tijekom tri godine uključiti 120 osoba s tjelesnim i intelektualnim poteškoćama, ujedno učenika Gospodarske škole Čakovec i čakovečkog Centra za odgoj i obrazovanje, u sportske aktivnosti.

- Želimo omogućiti osobama s invaliditetom da se bave sportskim aktivnostima, prvenstveno plivanjem, zatim na otvorenom u vidu badmintona i viseće kuglane kao i kineziterapijom, kako bismo ih uključili u zajednicu i kako bi se osjećali kao dio ovog društva, što oni i jesu, rekao je ravnatelju Gospodarske škole Čakovec Renato Vinko. 
Projektom vrijednim oko 2,3 milijuna kuna, od čega 1,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europske unije, dok će ostatak financirati Gospodarska škola Čakovec, predviđeno je i stručno usavršavanje nastavnika te promotivne kampanje i volontiranje s namjerom senzibiliziranja javnosti na predrasude s kojima se osobe s invalitetom susreću. Voditelj projekta Vladimir Masten, ravnatelj Gospodarske škole Čakovec i ravnateljica COO-a tom su prilikom sudionicima projekta podijelili sportsku opremu – trenirke, dresove, kupaće kostime, ručnike i slično, vrijednosti 250 kuna po učeniku.


" Ova objava je nastala u okviru projekta "I ja mogu", sufinanciranog sredstvima EU - Europski socijalni fond; Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020."